Mercedes-Benz Vito: diesel lekt in motorblok

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 100d

Ik ben gisteren een ganse dag gaan vissen in Nederland, ik woon in Belgie, toen ik bijna thuis was, rook ik een dieselgeur en toen ik thuis kwam zag ik de gans mijn motorblok nat stond en dat er nog diesel uitdrupte.
Ik kan echter niet zien vanwaar het komt, heeft er iemand een idee? Kan het een leiding zijn die ineens is losgeraakt? Er was daarvoor niks aan de hand en nu zo ineens.

gizmoken

Geplaatst door gizmoken (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

PeterK011 (10), 13 jaar geleden

Controleer even de retourleidingen op de injectoren,deze durven na lange tijd wel te versterven.
Mvg

gizmoken (0), 13 jaar geleden

Ik ga maandag naar de garage, ik weet niks van de motor.
Als hij stilstaat lekt er niks, enkel als ik rijdt, loopt het eruit, het was nog niet zo lang begonnen, denk ik, ik heb toch anderhalf gereden naar huis, dat zou ik dan wel gemerkt hebben aan mijn brandstofmeter, vermoed ik.
Ik hoop dat het de leidingen zijn, ik laat zeker iets weten.

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 13 jaar geleden

Het meest voorkomend zijn idd de retourleidingen. Vergeet ook niet de eindstop te vernieuwen als de lekkage idd bij de retour vandaan komt.

gizmoken (0), 13 jaar geleden

Het waren inderdaad de retourleidingen. Bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.