Mercedes-Benz CLA-klasse 2016: Dieselgeur, lekkende sensor

Bouwjaar: 2016, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld

Beste,

Ik gebruik momenteel de auto van mijn grootmoeder, die onlangs één van de injectoren heeft laten vervangen. De huidige kilometerstand is 55.000 km.

Tijdens het rijden hebben we zojuist een dieselgeur waargenomen. Omdat er geen foutcode verscheen, heb ik bij thuiskomst een controle uitgevoerd.

Ik heb gemerkt dat er een sensor lekt. Zou dit mogelijk de druksensor van de olie kunnen zijn? Het typenummer is L25656AB. Zie link voor foto hiervan: https://postimg.cc/phNCLpY6

Hierbij heb ik een aantal vragen:

Kan ik deze sensor zelf vervangen? Zo ja, waar kan ik deze bestellen? Het lijkt me niet moeilijk, maar ik weet de instellingen dan moeten aangepast worden.

Is het veilig om met de auto te blijven rijden tot het vervangende onderdeel binnen is?

Alvast bedankt!
Nog een prettige avond gewenst.

K-wood

Geplaatst door K-wood (65) , lid sinds 3 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz CLA-klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

K-wood (65), 1 maand geleden

Correctie: Ik weet niet of de instellingen dan aangepast moeten worden...

check

Beste antwoord, geplaatst door Hans4040 (395) PRO, 1 maand geleden

Dat is een raildruk sensor en kan gewoon vervangen worden.
Je kunt hem hier kopen: https://www.onderdelenlijn.nl/auto-onder...

    Bedankt voor de reactie. Ondertussen heb ik contact opgenomen met de verkoper. Kan ik nog met de wagen verder rijden tot ik de raildruksensor kan vervangen? - K-wood (65), 1 maand geleden

Hans4040 (395) PRO, 1 maand geleden

Met een brandstoflek doorrijden is natuurlijk nooit veilig.
Repareer voordat je verder rijdt.
(de sensor kan je ook bij de Mercedes dealer kopen, he)
Succes.

K-wood (65), 1 maand geleden

Update: Ik heb alles even losgekoppeld. Op het eerste gezicht leek er niets mis te zijn met de afdichtingen en dergelijke. Nadat ik alles weer vastgezet had, kon ik geen lek meer ontdekken. Ik heb een ritje gemaakt en nog steeds geen problemen, zelfs niet bij hogere toerentallen, in de sportmodus, etc. Laten we hopen dat het zo blijft. De dealer ging me 180 euro aanrekenen voor het onderdeel. Ik heb geen idee of dit een normale prijs is, maar ik ben blij dat het probleem voorlopig zonder nieuw stuk opgelost is. Nogmaals bedankt! Topforum hier!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz CLA-klasse of stel zelf een nieuwe vraag.