Mercedes-Benz Vito 2019: dood

Bouwjaar: 2019, Brandstof: Diesel, Motorcode: R9M?503, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 65

Draai de sleutel om dashboard lampjes lampjes branden maar startmotor is dood, geen geluid geen klik helemaal niks. Nieuwe accu geplaatst helpt niet, Reservesleutel gebruikt helpt niet, Nieuwestartmotor geplaatst helpt niet. Hij is niet altijd dood gebeurd 1x op de 15 keer starten. Soms doet de startmotor het wel maar dan tijdens het starten valt hij dood. Als ik 5 a 10 minuten wacht start hij weer probleem loos. Wie o wie heeft hier antwoord op.

Edward Rene

Geplaatst door Edward Rene (50) , lid sinds 1 maand geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1285) PRO, 1 maand geleden

In dit soort situaties gaan we altijd eerst meten en niet vanalles op de gok vervangen maar dat terzijde.
Er zit een storing in je startcicuit .
Begin bij je contactslot , meet of daar 12v weg gestuurd wordt als hij het niet doet en van daaruit verder naar je relais en dan naar je startmotor dan kom je het probleem als het goed is tegen.
Vanaf je startmotor terug naar je contactslot mag je ook meten.
Massa van motor naar chassis ook controleren net zoals de plus van accu naar startmotor.

Heino4267 (180), 1 maand geleden

Hou eens een startkabel paraat (bv. de zwarte van het stel rood/zwart).
Zodra de auto niet meer start verbind je met dei startkabel het motorblok met een blank deel van je carrosserie (bv. een van de bouten op een schokdemper) en dan probeer je het nog eens. Als dan de auto wel start, is de massakabel tussen motortblok/versnellingsbak en carrosserie de boosdoener: kijk of die nog intact is en of de bevestigingspunten ook goed contact maken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.