Mercedes-Benz Vito 2015: Trilling door hele auto

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: 651.950, Motorinhoud (cc): 2200, Vermogen (kw): 120

Ik rij een Vito W447 uit 2015 en heeft altijd heerlijk gereden. Hij is getuned. Sinds oktober 2023 tilt hij echter aan de achterkant tussen 100 en 120km/u. Volgens mij vooral links achter. Hij trilde op de zomerbanden met 19" velgen, hij trilt nog steeds nu op winterbanden en de standaard 16" stalen velgen. De auto is uitgelijnd en de velgen zijn meerdere malen gebalanceerd, zowel de zomerbanden/velgen als de winterbanden/velgen. De velgen en winterbanden zijn onlangs nog gebalanceerd op een Hunter Roadforce en is er een kleine afwijking gecorrigeerd.
Het valt ook op dat op een oneffen wegdek, de hobbels regelmatig door de hele auto heen trillen. Alsof de achteras loshangt. Het probleem zit dus NIET in onbalans van de velgen of niet goed uitgelijnd. Naar mijn idee moet het probleem gezocht worden in ophanging, as(sen), schokbrekers, kruiskoppeling, homokineet of zoiets. De bus heeft achterwielaandrijving. De trilling komt niet voor tijdens accelereren van 0 naar 100 en begint bij ongeveer 110km/u. Als ik doortrek naar 130 verdwijnt de trilling. Dan laten afzakken in de Neutraal trilt ie weer rond de 110km/u en verdwijnt dan weer bij 100km/u en lager.
De dealers komen er niet uit en roepen alleen maar dat balanceren het probleem oplost. Helaas niet dus.
Wie herkent dit trilprobleem en weet hoe dit op te lossen is?

ewalstra

Geplaatst door ewalstra (0) , lid sinds 5 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

5 maanden geleden - Master_

Heb je de cardanas al eens laten balanceren? Rubbers etc van cardanophanging zijn ok?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.