Mercedes-Benz Clk: Electronica probleem

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1998 cc

Hallo allemaal,

ik heb een raar probleem met de electronica in mijn auto.

In de middenkonsole zit een combischakelaar waarmee de linker en rechter achterruit, de spiegelverstelling en de kofferbakontgrendeling zit. Deze funkties werken allen niet meer.

Toch werken de achterruiten normaal als ik mijn softtop open doe of sluit. De motoren van de achterruiten werken dus normaal.

Tot nu heb ik zekeringen en relais gechecked, maar niet gevonden.

Wie weet hoe ik het beste kan controleren of de combischakelaar zelf defekt is, of hoe het circuit is zodat ik de leidingen kan controleren?

Alvast bedankt
Mark

eedmne

Geplaatst door eedmne (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz CLK? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan5047 (0) PRO, 14 jaar geleden

Tot nu heb ik zekeringen en relais gechecked, maar niet gevonden. ?? wat bedoel je heb je ze niet kunnen vinden of heb je ze gevonden maar geen defect kunnen vinden?
heb je wel spanning op de schakelaar?
succes jan

eedmne (0), 14 jaar geleden

Sorry,

typefout....

Ik bedoelde te zeggen dat ik niets heb gevonden wat op een defect duidt.

Weet iemand een schema uit te halen zodat ik begin en eindpunt van de verbinding kan testen?

Alvast bedankt
Mark

eedmne (0), 14 jaar geleden

Hallo allemaal,

het probleem is opgelost. Allereerst heb ik een nieuwe accu gekocht met een hogere capaciteit (100 Ah). Vervolgens heb ik het probleem bij een Bosch Carservicepunt in Duitsland laten opsporen: een kabel naar de zekeringenkast had slecht/geen kontakt. Kabel is vernieuwd, nieuwe zekering, en het probleem is opgelost

groeten
Mark

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz CLK of stel zelf een nieuwe vraag.