Mercedes-Benz 280S 1977: Electronische Ontsteking

Bouwjaar: 1977

Hallo, wie zou mij kunnen helpen.
Ben voor een klant bezig zijn 280S weer in de benen te helpen voor een APK. Heb onlangs 80 km gereden, volledig naar wens en ineens hield deze er mee op. Hij vonkt niet meer. Nu zit hier een electronische ontsteking op met een heel vreemd kastje. Bosch 0227 100 001. Deze ziet er nogal verweerd uit, en een blik aan de binnenkant bevestigd dit. er is nogal wat corrosie/aanslag te bekennen. Heeft er iemand ervaring met deze electronische ontstekingen of is er een methode waarop ik dit kan testen. Desnoods een ontstekingsmoduul even te leen om te kijken of hij dat wel vonkt? Alvast bedankt voor de tips en hulp.
Met vriendelijke groet, A. Lok

ahlok

Geplaatst door ahlok (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Waarom zet je niet gewoon een ontsteking met puntjes er in? en een andere bobine moet de klant wel willen natuurlijk maar is minder gecompliceerd dan op zoek te gaan naar een module e.d. en nog goedkoper ook.

Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Overig of stel zelf een nieuwe vraag.