Mercedes-Benz 280s (w126): Vragen over de w126

Bouwjaar: 1980

Hoi mensen ik ben van plan een mercedes w126 tekopen van 1980 auto heeft 3jaar stil gestaan waar moet ik allemaal op letten? ik ga zaterdag naar de auto toe en kijken maar ik heb er niet zoveel verstand van iemand die me mischien wat meer info kan geven?
alvast bedankt voor jullie hulp
Groetjes HuGo

HuGoBoSs

Geplaatst door HuGoBoSs (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

arnold690 (0) PRO, 19 jaar geleden

Neem een kenner/monteur mee want om alles op te sommen is niet te doen..

ps,dat heeft absoluut niets met zo'n auto van doen hoor!!

HuGoBoSs (0), 19 jaar geleden

en helaas heb ik die kenner of monteur niet dus dan maar op goed geluk .moter warm draaien en kijken hoe die loopt of die niet stotert enzo even olipijl stok er uit trekken bougie kabel 1 voor 1 los kijken hoe die reageer en op oli lekages contoleren denk ik en een lange proefrit maken is beste oplossing in mijn geval of telefonich cotakt vragen aan een montuer anders zou ik het ook niet weten in iedergeval bedankt meneer arnold

HuGoBoSs (0), 19 jaar geleden

k ben vandaag wezen kijken auto was een half jaar niet gestart hij deed aan het begin moeilijk maar toen liep die wel goed stationair ik deed de oliepeilstok er uit er gebeurde nix oliedop draaide ik er uit gebeurde ook niks allen ik zag een beetje rook maar er kwam niks uit hoort dat allemaal? en uit de uitlaat kwam condens met een beetje zwart spul dat is denk ik rotzooi wat in de uitlaat zit na een half jaar mag dat wel denk ik en hij gaf geen blauwe rook. en er zit een olidruk meter die stond op 1 volgens mijn moet die op statonair 2.2 ofzo staan maar de verkooper zegt hij draait stationaar nog te laag staaten moet afgesteld worden en een paar roest plekjes maarja op knappen en laten spuiten en je heb een prima mercedes (mijn droom auto)

HuGoBoSs (0), 19 jaar geleden

Als het goed is ga ik een gokje wagen en dinsdag kopen

Rene9571 (0), 19 jaar geleden

Hallo Hugo, de oliedruk moet koud uitslaan naar max. en is dus niet voldoende.Warm stationair is 1 bar de minimale eis. gr. Rene

HuGoBoSs (0), 19 jaar geleden

kan het niet komen door dat die een tijd stil heeft gestaan? k heb eerlijk gezegt niet gekeken hoeveel dat die stond toen die koud was motor heeft 145.000 kilometers gelopen wat kan het zijn dan dat de olie druk weg valt? mischien oud of te weinig olie denk ik een auto lang stil laten staan en na een half jaar starten en 10 minuutjes kijken ja je kan er niet veel over zeggen vind ik

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Hugo,
De oliedruk is erg laag pas goed op wat je doet.
Als de verkoper wist dat jij zou komen kijken zou het dan niet zo zijn dat de auto al een keer was gestart voor jij kwam.
Denk eens aan wat je zelf zou doen als jij de auto zou verkopen wacht je toch ook niet af of hij het na een half jaar nog wel zou doen.
Dit is niet negatief bedoeld maar misschien moet je het meer zien als een waarschuwing.

HuGoBoSs (0), 19 jaar geleden

toen ik daar aan kwam was de motor idd koud maar wat kan er dan aan de hand zijn als je oliedruk telaag is? verkoper is een man van 58 met een transportbedrijf man heeft heel weinig tijd merkte ik dus de motor is op volgens jullie? hij draait stationair ook telaag moet gewoon afgestelt worden denk ik maar ik heb er niet zoveel verstand van motor met 145.000 kilometers moet toch prima zijn zou je denken en helemaal een mercedes :S

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Nee de motor hoeft niet op te zijn maar de oliedruk is erg laag,dat kan door diverse oorzaken komen.
De kilometerstand is inderdaad laag auto kan makkelijk het dubbele aan. Bij een te laag stationair toerental is de oliedruk ook veel lager,als je wat gas geeft moet het stijgen naar 3-3,5 bar.
Maar op afstand is het moeilijk jou een goed advies te geven wat te doen in dit geval.

HuGoBoSs (0), 19 jaar geleden

Inderdaad als ik gas geef dan gaat die op maximum 3 bar
meneer hans als u msn heb mag u me toevoegen ik heb wat fotos genomen van die auto met de roest plekjes enzo en de motor mischien dat je wil kijken xxhugobossxx@hotmail.com

versace1 (0), 19 jaar geleden

heb zelf een beetje ervaring met mercedes w124 diesels en een kennis van me heeft een universele garage waar hij regelmatig mercedessen onderhoud en repareert.
normaal moet de olie druk stationair minimaal 1,5 bar zijn .
in jouw geval is het veel te laag, ik had dit probleem ook, toen ik nog een mooie 250 diesel had, en het probleem zat gelukkig in de oude motorolie en het oliefilter die vervuild was.
dus ik vermoed dat de oliedruk van je mercedes laag is omdat je motorblok toen nog droog was door het half jaar stilstaan.
kijk ook even hoe de staat van de motorolie is , als deze dik en stropig is dan zit daar de boosdoener.
mercedes maakt verder oerdegelijke (bijna onverwoestbare) motoren zolang ze natuurlijk goed onderhouden worden.
als ik jou was zou ik eerst een lange proefrit maken en goed opletten hoe de auto rijd. let vooral goed op vreemde geluiden, vanaf 100 km/h, uit de achterwiel aandrijving.
als je een (harde) zoem hoort is waarschijnlijk het differentieel die dan bijna aan zijn eind is.
revisie is natuurlijk goed mogelijk, maar uit mijn ervaring zeer kostbaar $$$.

HuGoBoSs (0), 19 jaar geleden

mensen die fotos willen zien kunnen kijken op heb al iemand die het roestwerk wil maken voor 750¤ en weet natuurlijk niet wat ik tegen kom bij de apk zal wel niet veel zijn denk ik voor fotos

aupers (0) PRO, 19 jaar geleden

Mooie auto en fijne auto waarvan je nog lang plezier kan hebben na het nodige opknapwerk.

Veel geluk ermee!

Groeten,

Paul

jhermes (0), 18 jaar geleden

Hallo,
Heb je de auto uiteindelijk gekocht?
Ik ben nl. hetzelfde van plan (ook een 280s). En ben benieuwd waar je tegenaan bent gelopen. Of dat je helemaal tevreden bent.
groet, jeroen

HuGoBoSs (0), 18 jaar geleden

Niet kopen een auto wat 3 jaar stilstaat kan niet goed zijn alle rubbertjes enzo drogen uit !!

ik heb inmiddels een 280se uit Zwitserland met 430.000 op de teller en altijd bij mercedes onderhouden motor loopt als een zonnetje

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Overig of stel zelf een nieuwe vraag.