Mercedes-Benz C-Klasse: elektrisch probleem W203: richtingaanwijzers,..

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: c220 cdi W203

Beste

Ik heb een vervelend probleem sinds enkele dagen:

P1) mijn ruitenwissers,richtingaanwijzers en grote lichten werken niet meer, wel de gevarenlichten, en af en toe werken de grote lichten maar vandaag helemaal niet meer.
De dimlichten werken naar behoren, geen probleem ermee.

P2) Dit allemaal na het vervangen van de "remlichtschakelaar" omdat ik nog een grotere probleem had: de EPC, El. POWER CONTROL VISIT WORKSHOP storing; auto was aan het rijden en plotseling kon ik geen gas meer geven dat wil zeggen wel pedaal naar beneden maar geen toeren dus het auto kwam tot stilstand maar het motor bleef gewoon stationair lopen, wel gevaarlijk: ik was bijvoorbeeld bij de stoplichten en ik kon het auto niet meer bewegen dus duwen maar met de medeweggebruikers :), na het motor stil zetten en na circa 2 min opnieuw starten was het probleem opgelost maar 10 min later opnieuw enz...

blijkbaar was de remlichtschakelaar het probleem: 3 dagen geleden vervangen en geen probleem meer met de EPC storing maar ik moet ook zeggen, de wagen is amper gereden sinds de reparatie wegens het nieuw probleem "P1"


is er een verband tussen de reparatie "P2" en het probleem "P1"? kabel los geraakt? Relais, welke? van een probleem direct na een ander :(


alvast bedankt voor jullie hulp
mvg

mabb1988

Geplaatst door mabb1988 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

MB (0) PRO, 14 jaar geleden

Is er geen stekker los geschoten bij het verwisselen van de remlichtschakelaar?
Ik verwacht dat omdat de complete hendel niet werkt en die stekker zit daar in
de buurt van de remlichtschakelaar

mabb1988 (0), 14 jaar geleden

@MB

ik zal het morgen bekijken, bedankt voor de tip.

mvg

mabb1988 (0), 14 jaar geleden

@MB, heel erg bedankt

het was inderdaad de stekker van de hendel die los gekomen was na de plaatsing van de schuim daar onder.

mvg

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.