Mercedes-Benz E-Klasse: Geen beweging meer te krijgen in het stuurslot & sleutel

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 290 TD

Hallo,

Heb hier al eens wat zitten rondkijken, maar voorlopig nog geen probleem gezien in dezelfde aard als mijn...

Gisteren avond thuis gekomen met de auto, geen problemen gehad, deze morgen wou ik vertrekken en alles werkt nog perfect wat moet werken (afstandsbediening, lichten in de auto) maar ik krijg de sleutel niet omgedraaid, en ik kan het stuur slechts max. 10 cm links of rechts draaien.

Ik heb gisteren avond het stuurslot zeker niet opgezet, en de wielen staan gewoon rechtvooruit (niet gedraaid).

Met de 2de sleutel ook al eens geprobeert, maar dat geeft ook niets.

Nu bel ik naar de assistentie, en die man zegt me dat het aan de batterij zou kunnen liggen ?? Heb pas gisteren avond 100km autosnelweg gedaan, en de batterij is max. 3 jaar oud, dus denk niet dat het daar aan kan liggen... of ben ik verkeerd ?

Anyway, misschien heeft al iemand hetzelfde gehad of kan iemand me hier hulp bij bieden ?

Alvast bedankt!

willem

willemA300

Geplaatst door willemA300 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 124? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

nic (0) PRO, 17 jaar geleden

allereerst is dit een slot met een ouderwetse stiftsleutel of met elektronische driehoek sleutel je bouwjaar is net een overgangsjaar gezien je opmerking over de tweede sleutel die het ook niet doet denk ik dat het een elektronische sleutel is en dan heb je pech dan is je elektronisch slot of de vrijgave motor defect komt soms voor kun je niks mee door dealer op laten halen nieuw slot of motortje erin moet op chas,nummer en met legitimatie besteld worden duurd min twee dagen en is best prijzig.

willemA300 (0), 17 jaar geleden

Het is een klapsleutel , weet niet juist in welke categorie dat valt...

Maar heb ergens anders ook al zo een antwoord gehoord, dus vrees dat het een dure grap gaat worden :(

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

ode type dus, indien je de sleutel nog wel kunt draaien in het slot, heeft de dealer hem er met speciaal gereedschap in 2 minuten uit, anders wordt het een paar uurtjes met de dremel rommelen om hem eruit te krijgen.

Groeten Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.