Mercedes-Benz E-Klasse: Automaat Vraagje's

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 3000cc

Hoi,

ik heb een E300Td uit 98 Automaat

wat is de betekennis van knopje S/W ????

wat is dit precies

en ik heb de auto pas 3maanden in mijn bezit en ik weet niet wanneer de automaat olie is vervangen ?

kan dit verdere gevolgen geven of hoe moet ik weten of olie oud is kan dat gecontroleerd worden ?

en met kleine/grote beurt wat zijn de aandachtspunten ?

mvg Seref 795

Seref795

Geplaatst door Seref795 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 124? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

NL10 (0), 17 jaar geleden

De knop S/W :

S - Sommer (Zomer in het Duits)
W - Winter

deze knop kun je bij besneeuwd of glad wegdek op W stand zetten. hierdoor rijd de auto in de 2e versnelling aan. dit voorkomt (bij teveel gasgeven) dat de wielen te snel doordraaien of slippen. Tevens heb ik me laten vertellen dat in de W stand de automaat wat later schakelt als in de S stand, zodat de motor sneller warm wordt.

de automaat olie hoeft volgens gebruiksaanwijzing van de E klasse CDI (die ik zelf rij) in principe nooit verwisseld te worden. Echter heeft Mercedes vorig jaar bekend gemaakt dat een eventuele verversing van de automaatolie de levensduur van de automaat verbeterd. hierbij wordt geadviseerd om elke 60.000 km de automaatolie te laten verversen.
Hoe dit precies zit bij de voorlopers van de CDI modellen weet ik niet precies.
Aangezien het verversen van de automaatolie redelijk riskant is (exact juiste hoeveelheid olie, onder de juiste temperatuur verwisselen, speciale automaatolie ATF 3353 (in Dld) adviseer ik dit NIET zelf te doen, maar ga hiervoor beter naar de mercedes dealer... kost circa 200-250 euro. Na de verversing van de automaatolie merk je duidelijk een nog soepelere overgang tussen de versnellingen.

Groeten Timo

DJ2328 (0), 17 jaar geleden

http://www.kroon-oil.com/nl/

Kijk op de site hier boven en je kunt precies zien wat er in moet en hoe vaak.

mvg DJ

dupl-u-18395-5dd1492fc6e4b+urfali_63 (0), 17 jaar geleden

De S staat volgens de gebruiks aan wijzing voor STANDAARD
De W staat voor de WINTER stand

NL10 (0), 17 jaar geleden

Mercedes is zoals iedereen weet een Duits merk. dus worden bepaalde knoppen zoals de S/W schakelaar ook voorzien van een op de Duitse taal gebaseerde tekst. in de Duitse gebruiksaanwijzing staat dan ook S voor SOMMER. deze S is in een Nederlandstalige gebruiksaanwijzing natuurlijk moeilijk te verklaren, vandaar dat in de Nederlandse gebruiksaanwijzing dan ook S voor STANDAARD vermeld wordt.

nic (0) PRO, 17 jaar geleden

De s staat voor Zomer en de w voor winter stand zoals NL10 al zij wordt de eerste versnelling in de Wstand overgeslagen om wegrijden op gladde wegen te vergemakkelijken wat de bak ook doet is EERDER overschakelen om dezelde reden als in zijn 2 wegrijden. Je kan de automaat olie niet zonder een speciale peilstok meten dus moet je toch al naar de dealer. Als het goed is heb je een 722.6 bak en deze hoef je voor onderhoud nooit te verversen MAAR wij doen het wel rond de 60-80000km De olie is dan toch wel aan zijn eind en een filter wat in de bak zit is dan behoorlijk smerig. De bak wordt dan ook reset Advies door dealer laten verversen. eenmalige kosten kan ie er weer 60000 tegen aan en het kan je een veel duurdere bak rep schelen.

Seref795 (0), 17 jaar geleden

Mensen bedankt voor de informatie's

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.