Mercedes-Benz E-Klasse: Automaat bak

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 220cdi

DAG ALLEMAAL!!
Ik heb sinds een tijdje een probleem met de automaat bak. Het probleem begon al sinds de zomer, als ik dus optrek dan merk ik dat ie van de 2de naar de 3de, wat meer gas gaf! Dus de toerental ging wat horen. Nu paar maanden later, zijn er helaas wat meer dingen bijkomen kijken.
1. Als het koud is wild ie af en toe niet eens naar de 2de. Dus dan stop ik even, terug schakelen naar P of uitzetten. En dan doet ie weer normaal.
2.Als ik aan het rijden ben en wil weer optrekken(dus sneller rijden), dan spring ie in zn vrij. dan blijf ik gas geven dan gebeurt er niks.
Oh ja, sinds de zomer is er ook een raar gezoem geluid. Ik heb het gisteren later checken en ze zeggen dat het uit de bak komt. Dus ik vraag jullie om advies. Is de automaat verrot of is het iets kleins. Hoe en wat???
Nog bedankt voor het lezen en terug schrijven.......

Met vriendelijke groetjes

P.S. DEZE AUTOMAAT HEEFT EEN KNOPJE S/W

zack220

Geplaatst door zack220 , lid sinds 14 jaar geleden

3 Reacties

VINK PRO, 14 jaar geleden

1 of 2 modulen zijn niet goed meer,waardoor hij niet goed door schakelt
heeft deze bak ook een S/W schakelaar?

nic PRO, 14 jaar geleden

Als er geluiden uit je bak komen en de bak slipt in verschillende vernellingen heb je zoals je zelf al dacht een defecte automaat bak en /of koppelomvormer. hij moet uit elkaar en gereviseerd worden zo af en toe moet ik er wel eens een doen en dat is toch wel werk voor specialisten afhankelijk van de schade in de bak kunnen de kosten naar enkele duizenden euro`s oplopen. In de bak zit ook een hydraulisch en elektrisch brein die de regelingen uitvoerd deze zijn voertuig afhankelijk en kun je niet zomaar van een sloopauto afhalen Je heb dus ook diagnose apparatuur nodig om de bak goed te laten werken. Er komt dus toch iets meer bij kijken dan even in je schuurtje een bak reviseren. wat je misschien het beste kunt doen is bij diverse revisie bedrijven en mercedes dealer die hier in gespecialiseerd zijn een offerte van een reparatie of ruilbak opvragen dan heb je garantie en kun je met problemen hier op terug vallen.

zack220, 14 jaar geleden

Wat jammer nou, ik had graag gehoopt, dat het iets kleins..........dit wordt een dure grap!!!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.