Mercedes-Benz A-Klasse: geen compressie of toch iets anders?

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine

Beste allen,

Ik bij onze A160 het volgende probleem.
Als ik rij heb ik het idee geen gevoel met de auto te hebben d.m.v. het gaspedaal. Ik bedoel hiermee dat ik deze dieper in moet trappen voordat ik naar mijn gevoel meer druk moet opbouwen om de gewenste snelheid van bijvoorbeeld 50 km/u te behalen. Als ik deze dan behaald heb houd ik het gaspedaal stil maar voel vervolgens geen tegendruk meer. Ik kan dan ook probleemloos met het gaspedaal spelen, +/- 2 cm op en neer bewegen met de voet, zonder dat de auto daarop reageert. Hij ga dan dus niet bokken en schokken zoals je normaal zou verwachten. Door dit gebeuren rij ik veelal 10 km langzamer zonder het in de gaten te hebben omdat het gevoel met het gaspedaal er niet is. Nu zit ik te denken dat dit een compressieprobleem is maar ben er niet zeker van. Is dit vaker voorgekomen, en wat is er toen aan gedaan om het te verhelpen? Verder heeft de auto de neiging om frequent alleen uit de 2e versnelling te schieten. Mogelijk dat er een verband is tussen deze twee, maar het is continue aanwezig wat het rijden onplezierig maakt.

Groeten van Edo

van Alphen

Geplaatst door van Alphen (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1555) PRO, 8 jaar geleden

Laat hem eerst eens uitlezen , compressie lijkt me hier niets mee te maken te hebben , maar meer een electronisch probleem met bv . je gaspedaal of je gasklephuis.

van Alphen (0), 8 jaar geleden

Ik heb de auto laten uitlezen, geen problemen. Alle stekkers mbt electronica en het gaspedaal doorgemeten, geen problemen. Rij ik vandaag van friesland naar rotterdam, doet de auto niets anders dan stotteren. De snelheid loopt terug van 130 naar 70, gaspedaal reageerd nergens op.

willy9 (0) PRO, 8 jaar geleden

een goede raad

laat hem met een stardiagnose uitlezen en een diagnose stellen door een Mercedes kenner ,want met uw uitleg komt men nergens en de technieker die uw uitleg volgt staat op het verkeerde been en kost u nutteloos veel geld.
gr

willy9 (0) PRO, 8 jaar geleden

een antwoord zou netjes zijn.

zullen volgende vraag ook niet beantwoorden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.