Mercedes-Benz A-Klasse: Kan automatische bak starten in 'R' of 'D'

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600 cc

Beste mensen, mijn eerste post op Problemcar. Sinds kort hebben we een W168 uit 2002. 5 traps automaat, benzine.
Na een paar weken begon de auto vreemd te starten, startmotor draait rond, maar 'pakt' niks. Tweede poging start hij normaal. Iets later had ik meerdere pogingen nodig voordat hij 'pakte'. Andere keren startte hij normaal.
Bij mijn vrouw deed dit verschijnsel zich ook voor, en zij zette de bak in de 'R' en de auto startte probleemloos. Ik heb dit zelf ook een aantal keren moeten proberen en het werkte iedere keer.
Volgens mij kan dit niet of er moet iets heel erg fout zijn.
Iemand een idee?

JCVDM57

Geplaatst door JCVDM57 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1585) PRO, 8 jaar geleden

Een automaat start niet in de stand R of D , er zit een "schakelaar" in het systeem die dat voorkomt.
Er gaat waarschijnlijk iets fout in deze schakeling , ik zou hem uit laten lezen om dit te onderzoeken.

JCVDM57 (0), 8 jaar geleden

Ik heb er een OBD2 stekker aan gehangen en daar komt een foutcode P0335 uit. iets met een krukas-sensor lees ik in andere topics, maar verklaart dit het starten in 'D' of 'R'? En dat de startmotor soms niet 'pakt'? Ik ben een leek op dit gebied.....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.