Mercedes-Benz C-Klasse: Goed schoonmaken Elegance velgen, welk middel? / Hoe?

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

Ik heb een set gebruikte Elegance '98 velgen gekocht en deze schoongemaakt. Nu blijven er in de 'gaten' allemaal bruine spikkeltjes zitten, het lijkt roest maar het is denk ik van de remmen. Wie weet hoe ik dit er goed af krijg zonder mijn velgen te beschadigen?

Foto van wat ik bedoel:

http://img524.imageshack.us/img524/4916/...

Aristoteles

Geplaatst door Aristoteles (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

deklatte (0), 14 jaar geleden

Afnemen en met afwasmiddel met water en met spons,naspoelen en afdrogen ,zoals nieuw.

Aristoteles (0), 14 jaar geleden

Gewoon water met afwasmiddel erin? Dat lijkt bijna te gemakkelijk. Ik heb nu met dusty ingespoten en met oude handoeken zitten boenen en wat er nu nog zit zit echt vast. Gaat dit echt werken hiermee joh? (ik ga het zowieso proberen natuurlijk)

deklatte (0), 14 jaar geleden

Heb ook zo een elegance van 1994, waren ook zo roestachtig bruin heb ze in afwaswater (warm,niet heet)ondergedompeld en met spons(GEEN SCHUURSPONS IS KUNSTSTOF) goed tussenvrijven in de inhammen en waren zoals nieuw.Laat eens weten hoe het gegaan is.

jogr63 (0), 14 jaar geleden

Ik denk dat de één over wieldoppen en een ander over LM velgen praat

nicwil (0) PRO, 14 jaar geleden

zonder beschadigen zal niet meer gaan mijn inziens ofwel zo verder of velgen terug stralen en laten spuiten met de eind rekening dat ge nog 2 dehands velgen hebt voor de nieuwprijs als eind resultaat, optie- zo door verkopen zelf wat bij passen en nieuwe volgens u keuze der op.
groetjes

deklatte (0), 14 jaar geleden

Volgens de foto die VANWEZEL bijstuurde gaat het over originele wieldoppen(schijven) van MERCEDES zoals de mijne .Heb er even over nagedacht en het kan wel dat er bij zwaar versleten remmen hete metaaldeeltjes op de schijven terecht gekomen zijn die dan ingebrand zijn,en dan nog moeten deze tamelijk proper te krijgen zijn.

jogr63 (0), 14 jaar geleden

Op de foto zie ik toch echt een LM velg

Aristoteles (0), 14 jaar geleden

Het zijn inderdaad lichtmetalen velgen en geen wieldoppen. Ik ga wel wat verschillende middeltjes proberen en kijk wel hoever ik ermee kom. In ieder geval bedankt allemaal.

Roger10 (0), 14 jaar geleden

Met spoeltinner poetsen ,eerst beetje laten inwerken dan zuiver poetsen en direkt met een zeepsopje nawassen en nadien een beschermmiddel gebruiken om te doen glanzen

dockedmarc1 (0), 14 jaar geleden

gewoon een goeie velgen reiniger kopen, zelf ben ik erg tevreden met de reiniger van cartec.

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

Mensen

Hier kun je op poetsen tot je een ons weegt en de duurste middelen voor aanschaffen,
maar wat je hier ziet waren hete stofdeeltjes afkomstig van de remblokken die in de coating van de velg zijn ingebrand.
Poets dat maar eens weg..... Indien dat is gelukt is de coating ook van de velg.

Succes....

Gr. paul

Aristoteles (0), 14 jaar geleden

Dag mensen,

Ondertussen heb ik de velgen erg mooi gekregen. Het heeft me wel 40 uur gekost maar het resultaat mag er zijn. Het wondermiddel was Jif (Cif) en een erg zere vinger. Ook heb ik een mesje gebruikt om heel lichtjes te krabben over de deeltjes. het bovenlaagje kwam zo los en Jif deed de rest. In ieder geval ieder bedankt voor de inbreng! Zie de foto! Er zit nog wel iets op, maar 99% is weg!

http://img37.imageshack.us/img37/2923/ds...

(ben ook naar autozaak geweest en die hebben van alles geprobeerd maar het lukte hen niet het schoon te krijgen)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.