Mercedes-Benz L 207: Hanomag 1974 start niet

Bouwjaar: 1974, Brandstof: Benzine, Motorcode: a70 1.8

Mijn hanomag f20 heeft sinds een paar dagen ( na een paar maanden binnen stilstaan) een startprobleem. 1 keer gestart en een tiental kilometer gereden en daarna niets meer. Doe het niet op lpg en niet op benzine. Accu weer opgeladen en zelfs met startkabels gebeurd er niets. De startmotor gaat wel rond. hij krijgt benzine.

Spray gebruikt-> geen resultaat.

Ontdekt dat er 1 bougie kapot was (gebroken) zal deze vervangen. (bougie vastgeroest, wordt nog een klus deze eruit te krijgen, kruipolie toont geen effect)

de auto heeft pas 86.000 km gelopen, waarvan 20.000 op lpg, wordt elk jaar onderhouden en liep prima, alleen het overschakelen van benzine naar gas en andersom duurde altijd ff...

iemand ideeën?

update:
GIsteren aan de praat gekregen, accu vol en lang starten. uiteindelijk deed hij het. Op gas reed hij ca 80km goed, daarna (bij stoplicht) was het over... kon nog starten op benzine en ree naar huis. Ging op een gegeven moment langzamer en wilde niet echt op toeren komen. stationair draaien doet ie matig. Door een kapotte bougie (cilinder3) loopt de motor niet goed rond. Accu lampje flikkerde af en toe.

Vanmorgen getracht te starten, af en toe een plof, meer niet.

Alle contacten schoongemaakt, verdeelkap ook. Bougies krijg ik nog steeds niet los, ook na veel kruipolie.

marcordam

Geplaatst door marcordam (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 207? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Marco dit klinkt als een set contactpunten die niet meer open gaan. Vooral die vierkante nok moet met een kogellagervet aan de buitenkant gesmeerd worden (warmte vast) Inwendig met een druppel olie.

marcordam (0), 14 jaar geleden

Oplossing!!

Ik heb alles uit elkaar gehaald en ontdekt dat er inderdaad wel wat vet ontbrak, helaas ook dat er erg veel speling op het asje zit... hierdoor vonkt de verdeler ietwat willekeurig.

Zal niet de ontsteking vervangen door een elektronisch exemplaar en dat moet de oplossing bieden.

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Marco die lagerbusjes kan je er zo uit tikken . Ik heb ze vroeger vaak vervangen . De bovenste wordt slecht gesmeerd en ook al maak je er een electronische ontsteking van, je wilt toch niet dat de rotor aan gaat lopen. Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 207 of stel zelf een nieuwe vraag.