Mercedes-Benz A-Klasse: HARDnekkig probleem met de kachelventilaor

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1745

Ik heb een hardnekkig probleem met de kachelventilator van mijn Mercedes A-170 CDI. Het probleem is begonnen met het uitvallen van de schakelaar in de standen 1 tot en met 4. Alleen in stand 5 kon de kachelmotor nog zijn werk doen. Afijn kachelweerstand een aantal keren vervangen (ging steeds stuk) en inmiddels ook de kachelmotor. Na de gehele vervanging (weerstand + kachelmotor) ging het even goed... Maar nu blaast de kachel alleen nog maar aan in de standen 1, 3, 4 en 5. In stand 2 blijft de ventilator stil. Bij het schakelen hoor ik wel dat er in het dashboard iets beweegt (klep of iets dergelijks?). Waarom schakelt de kachel niet aan in stand 2 en wel in de andere standen, wat is er aan de hand? Is de schakelaar nu stuk of toch weer de kachelmotor en/of weerstand? Wie kan mij op weg helpen bij het oplossen van dit probleem?

gfav

Geplaatst door gfav (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 12 jaar geleden

Dat moet wel een slecht contact zijn op de weerstand....controleer de aansluitingen.

gfav (0), 12 jaar geleden

Dank voor je reactie. Ik laat alles nog eens goed doormeten!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.