Mercedes-Benz 220: Hoe achterste remblokken van een mercedes vervangen ?

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2196

Beste,

Ik zou graag willen weten hoe ik mijn ACHTERSTE remblokken van mijn mercedes C220 (bj1999) kan vervangen. De voorste zijn perfect gelukt maar de achterste remblokken gaven mij problemen. Er is een soort vijs die in de weg staat (eigenlijk zit die in de remblok zelf). Weet niet hoe ik deze kan losmaken ?

Kan iemand mij hierbij helpen aub.


mvg
Chafik

TurboNepper

Geplaatst door TurboNepper (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 220? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

nic (0) PRO, 17 jaar geleden

wat bedoel je met vijs ik begrijp je verhaal niet helemaal

TurboNepper (0), 17 jaar geleden

Nic,

Ik bedoel een vijs (alé een mechanisch onderdeel) niet IN de remblok zelf, maar een vijs die in de weg staat, ik kan deze niet openmaken/losmaken?


mvg
Chafik

nic (0) PRO, 17 jaar geleden

als je de borgpen die over de stalen H plaat loopt bedoelt deze kun je met een drevel er uit tikken van buiten naar binnen vervolgens kun je met een grote tang de blokken naar buiten drukken zodat je ze er uit kan trekken. Zorg voor montage dat de draagvlakken in de klauw schoon en vrij van oxidatie zijn. vet dan de draagvlakken in met kopervet druk de zuiger 1 voor 1 geheel in de klauw en plaats nieuwe blokken
Controleer ook de schijfdikte staat op de schijfrand ( brede rand dicht bij naaf) .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 220 of stel zelf een nieuwe vraag.