Mercedes-Benz C-Klasse: hoog toerental tijdens het starten

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 kompressor

Wie kent dit probleem,

Mijn Mercedes C200 coupe kompressor (indiapolis) start met 2000 toerental en zakt daarna langzaam in naar 900 tot 950 toeren.

Ook is het enkele weken geleden voor gekomen dat hij na 4 tot 5 minuten stationair lopen erg schommelig liep en daarna op 3 cilinders ging lopen.

ben er al mee naar de dealer geweest maar na een flinke rekening konden zij het ook niet achterhalen of ik moest de auto daar laten voor een grondig onderzoek, dan gaan ze de motorblok open leggen en de compressie slangen na meten.

Dus mijn vraag is eigenlijk wie kan mij meteen zeggen wat er mis is ??

M.V.G.

Branko

branko69

Geplaatst door branko69 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 8 jaar geleden

Ik denk dat de voorgenomen werkzaamheden wat verbasterd zijn overgekomen.
Wat "compressie slangen" zijn weet ik niet en waarom de motor open zou moeten zie ik ook nog niet.

Wel weet ik wat compressie meten is, dat gaat met een aansluiting via het bougiegat. Lijkt me op zijn plaats gezien de omschrijving.
Vacuüm slangen controleren is ook een zinnige actie hier, er zou sprake van valse lucht kunnen zijn.

Mocht er uit de compressie-test komen dat er schade/slijtage is aan een of meerdere cylinders of zuigers kan het nut hebben om de motor open te trekken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.