Mercedes-Benz Sprinter 2005: Houd in bij omhoog rijden

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld

Al geruime tijd start mijn Mercedes Sprinter niet als ik hem met de neus naar beneden parkeer. Wanneer de motor nog warm is is het geen probleem. Pas na ongeveer 6 uur is hij niet meer te starten. Tenzij je heel lang wacht dan slaat hij uiteindelijk wel aan. Alsof de benzine van heel ver moet komen. Ik vond dit nooit ene heel groot probleem want ik parkeerde de bus gewoon recht of met de neus naar beneden.

Maar nu komt erbij dat wanneer ik omhoog rij dat hij heel erg inhoudt. Ook weer alsof hij zijn benzine niet krijgt. Op een vlakke weg gaat prima maar bij een stijle helling gaat het al snel mis. Vooral op de snelweg. Dan zijn het langere stukken. Ik heb zelfs een keer meegemaakt dat hij niet harder dan 40 ging.

Iemand een idee? (Brandstoffilter is al vervangen).

patrick mercedes

Geplaatst door patrick mercedes , lid sinds 9 maanden geleden

4 Reacties

Jan227 PRO, 9 maanden geleden

Hallo, controleer ten tijde van het startprobleem of er lucht zichtbaar is in de doorzichtige pvc brandstofleidingen , oa bij de mechanische opvoerpomp vooraan op de cilinderkop.

Gezien het inhouden, zou het kunnen zijn dat de brandstof opvoerpomp te weinig capaciteit heeft, maar dat zou je kunnen testen.

Groet Jan227

patrick mercedes, 9 maanden geleden

Top dat ga ik als eerste uitzoeken. Bedankt!

patrick mercedes, 9 maanden geleden

Een update: Hij is nog steeds niet bij de garage geweest want een vriend wilde eerst kijken of hij hem wilde kopen. Ging niet door dus gaat alsnog naar de garage. Zodra hij gemaakt is laat ik weten of het heeft gewerkt.

patrick mercedes, 1 maand geleden

De garage had uiteindelijk het probleem gevonden maar in het Frans begreep ik niet echt wat het was. Wel dat het een grote demontage klus was en ik vond het het geld niet meer waard. Dus ik heb hem laten ophalen door oud ijzer helaas.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Sprinter of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.