Mercedes-Benz SLK-klasse 2000: Ineens dakproblemen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 111, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 100

Goedendag, sinds een aantal dagen werkt mijn dak ineens niet meer zoals het hoort. De eerste keer was tijdens het sluiten. Het viel me al op dat het wat trager ging dan ik gewend was en bovendien hoorde ik een geluid dat ik niet thuis kon brengen. Eerst volgende keer bij het openen geen raar geluid maar wel te traag. Later bij het sluiten bleef hij gewoon halverwege de sluit actie steken. Ik heb hem even gelaten en een half uurtje later nog eens geprobeerd. Sluiten wilde hij echt niet meer maar ik kon hem wel openen hoewel dit belachelijk langzaam ging. Gelukkig dankzij een filmpje op youtube met de hand het dak kunnen sluiten. Wie weet raad? Waar moet ik aan denken? Ik heb uiteraard meerdere problemen over het dak gelezen maar die lijken allemaal net even anders.

703287

Geplaatst door 703287 (0) , lid sinds 3 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz SLK-klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Elblag (0), 3 jaar geleden

Defecte relais in het vario-dak die de open- en sluitbeweging regelmatig kapot.
https://problemcar.nl/topic/mercedes-ben...

kaleido 1 (1395) PRO, 3 jaar geleden

Controleer het olie niveau in het reservoir eens , als er te weinig in zit gaat het openen en sluiten ook niet goed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz SLK-klasse of stel zelf een nieuwe vraag.