Mercedes-Benz Slk-Roadster: cabriodak wil niet sluiten

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.3 kompressor

Probleem is volgende SLK 1998 2.3 kompressor openen van cabrio dak is nooit een probleem echter sluiten gaat soms niet,het volgende gebeurt dan altijd.Bediening van cabriodak schakelaar: kofferklep gaat open maar dak sluit dan niet. Als ik dan in de koffer kijk wordt het dak als het ware strakker aan getrokken lijkt net ofdat het naar beneden getrokken wordt inplaats van omhoog geduwd om te sluiten.meerdere keren storing uitgelezen bij collega M.B. dealer geen storing opgeslagen in geheugen.
De bedienings schakelaar welke ook als storings indicator dienst doet d.m.v. tegaan knipperen als er iets niet goed is GEEFT OOK NOOIT EEN STORINGS INDICATIE de hydraulichepomp welke de kap bediening aanstuurd draait ook gewoon door.
Het vreemde is echter wel als dit gebeurd wil de kofferklep ook niet meer sluiten als de schakelaar richting sluiten wordt bediend.
Op moment als de storing zich voordoet kun je dus helemaal niets meer de kofferklep staat open om ruimte tegeven aan het cabriodak welke niet omhoog geduwd maar omlaag getrokken wordt door het systeem en deze openings stand is niet meer terug te draaien dus ik kan de kofferklep niet weer sluiten met de dak bedienings schakelaar.
Het vreemdste is echter dat door de dak bedienings schakelaar wisselend te gebruiken open/dicht/open/dicht enz. zomaar in eens het dak toch besluit om te gaan sluiten dit kan na 10x zijn of na 100x zijn ook komt het voor dat het dak echt niet sluit de laatste keer dat dit gebeurde heeft de auto een halve dag met de kofferklep open gestaan tot een monteur er aan wilde beginnen HIJ stap in de auto bediend de dak schakelaar en deze WERKT vervolgens normaal dat wil zeggen het dak sluit zich volledig normaal en blijft dit vervolgens continu doen.
Auto weer naar de klant heeft een paar dagen normaal gewerkt tot het zelfde probleem zich weer voor doet.


We hebben alle eind schakelaars gecontroleerd,alle olieleidingen gecontroleerd alle draai punten gesmeerd en gecontroleerd meerdere keren storing uitgelezen en nergens iets kunnen vinden wat niet goed is!!!

HEEFT IEMAND EEN TIP VOOR ONS??

robert1957

Geplaatst door robert1957 (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz SLK-klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

jolleke15784 (0), 16 jaar geleden

Ik heb hier net hetzelfde probleem als u.
Het kan dagen perfect werken, en opeens als ik het dak wil sluiten gaat de koffer open maar blijft het dak steken.
Net zoals hierboven staat beschreven door robert1957.
Als we dan enkele minuten wachten, werkt deze terug normaal.
Ben ook al bij dealer geweest om uit te lezen maar kan ook geen fouten vinden.
Voor mij dus ook vlug een oplossing voor dit probleem.

Alvast bedankt.

Mvg, Johan

sytze (0) PRO, 16 jaar geleden

Toevallig heb ik er ook eentje met exact hetzelfde probleem. Wat ik al wel weet is dat het systeem prima werkt als je het dak dicht doet als de buitentemperatuur warm is. Laat je de auto staan en afkoelen dan wil het veel minder. Even kortstondig wachten wanneer de achterklep volledig is geopend doet ook wonderen. Heb er al nieuwe olie in gedaan en ook ik heb um uitgelezen en daar kwam niets uit. Volgens mij is het een afstellings probleem. Er blijft mi een stang op spanning staan. Geen permanente oplossing, maar je hebt er wellicht toch iets aan.

Sytze

vw cabrio (0) PRO, 16 jaar geleden

hij hebt ge de eindschakelaars al eens vervangen zijn wat problemen mee die blijven nogal eens graag plekken en dan gaat het ook niet .

jolleke15784 (0), 16 jaar geleden

En waar zitten deze?
Het moet toch zoiets gaan zijn hoor.
Is echt vervelend hoor.

Toch al bedankt voor jullie reacties

vw cabrio (0) PRO, 16 jaar geleden

van voor 2 boven zonnekleppen demonteren enook die volledige plastieke band waar het dak zich in klemt ook in de deuren zitten sensors de ramen gaan ook volledig open of dicht en in de koffer dat waar het netje in klemt succes dat zijn microschakelaars

sytze (0) PRO, 16 jaar geleden

Vergeet het maar rustig. Daar ligt het um niet aan bij een SLK. Kun je ook wel merken want als je de schakelaar vaak heen en weer haalt doet ie het op laatst wel. En dan verandert er niets aan de switches.

nic (0) PRO, 16 jaar geleden

probleem kan wel degelijk in eindschakelaars zitten als je kofferklep wel open gaat maar het dak wil niet dicht wordt de eindschakelaar buisframestand niet of niet goed bediend. de regeleenheid krijgt dan niet het start signaal om het dak dicht te doen.
de microschakelaars zijn gewoon simpele massa maak contacten en makkelijk met ohmmeter door te meten. ( een niet goed bediende schakelaar wordt ook meestal niet als een foutcode herkend) er zijn 13 microschakelaars. je storingschakelaar zitten allen achter op de scharnierpunten buisframe dak en om de cilinders bediening dakframe.

sytze (0) PRO, 16 jaar geleden

Geloof me nou maar, het zit bij deze benz beslist niet in de micro switches. Het dak heeft namelijk wel de neiging dicht te gaan maar hij gaat net niet over het knik punt heen. Je merkt wel dat ie wil, maar hij moet net even over het dode punt heen. Zal niet zeggen dat het bij andere cabrio's niet voorkomt maar bij deze is dat echt niet de oorzaak.

Bart449 (0) PRO, 16 jaar geleden

Vervang gewoon eerst de schakelaars in het dak, die zien of je dak gesloten is of niet! Zitten zoals vwcabrio eerder zei, thv de zonnekleppen, maar dan in het dak zelf! 3 grijze schroefjes aan de voorkant, en 8 zwarte aan de zijkant, waar de kunstof bekleding de stoffen bekleding mee vasthoud. Dan zie je aan de sloten de schakelaars zitten. Als je goed kijkt, zitten de doorzichtige kunststof kapjes niet goed aan de schakelaar, ze blijven "plakken" zoals wij zeggen...
Mvg

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz SLK-klasse of stel zelf een nieuwe vraag.