Mercedes-Benz C-Klasse: Instrumentenpaneel uithalen

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Iemand die mij kan vertellen hoe ik mijn instrumentenpaneel/Dashboard zo ver kan uithalen dat ik het lampje van mijn Buitetemeratuur kan vervangen?

Uit de gebruikershandleiding van Kluwer raak ik echt niet wijzer. En ben ook niet in het bezit van zo'n 'haken'.

[url=http://img356.imageshack.us/my.php?image...][img]http://img356.imageshack.us/img356/3788/...[/img][/url]

Alvast bedankt.

Xilinx

Geplaatst door Xilinx (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

mobiel (0), 15 jaar geleden

De haken moeten ook te koop zijn,waar weet ik niet meer,maar je kunt ze zelf ook wel maken.Wat dun hard draad ,het uiteinde ongeveer 1 cm ombuigen,het andere uiteinde een soort oogje aan maken,om te trekken.Het omgebogen haakje langs het instrumentenpaneel drukken naar binnen,een kwartslag draaien,en naar je toe trekken. de eventule stekkers losmaken en onthouden waar ze zitten .Vaak zitten er 2 stekkers aan.Toch is het plaatje vrij duidelijk. Zou verder gelijk de andere lampjes verwisselen.Gr,Henk.

RolandK10257 (0), 15 jaar geleden

Recent heb ik de klokkenkast van mijn W124 eruit gehaald om de oliedrukmeter en buitentemperatuurmeter te vervangen en ik heb het met de originele haken gedaan, deze haken zijn voor heel veel mercedes modellen geschikt en waren vrij makkelijk aan te komen. Dit forum is niet bedoeld om uit leggen waar ik ze gekocht heb.
Ik heb ook op internet wel gelezen dat mensen ze zelf maken. Ga niet met schroevendraaiers of andere dingen aan de gang, je krijgt zeker beschadigingen die je altijd blijft zien.

Over dat plaatje, mij lijkt het dat de haakjes de verkeerde kant op staan, je plaatst ze met het uitsteeksel rechtop en draait ze dan (als ze naar binnen) zijn een kwartslag zodat de haakjes achter de klokkenkast haken.
Het moet echt met gevoel, dus je moet voelen dat het haakje goed "pakt" voordat je gaat trekken, anders pak je de voorste plastic rand van de klokkenkast en die scheurt geheid.

Succes !

O ja, de C heeft dacht ik geen mechanische kilometertellerkabel meer dus alle aansluitingen zijn met stekkers.

[url=http://www.triadot.com/mb/haken.jpg][img]http://www.triadot.com/mb/haken_th.jpg[/img][/url]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.