Mercedes-Benz E-Klasse: Kachel blaast niet goed

Bouwjaar: 1998, Motorcode: 3000

Hoi beste techneuten,

De kachel van mijn MB blaast niet goed genoeg daardoor ook ramen eerder beslagen etc..

En ik ga deze zomer naar vakantie en daardoor heb ik de Airco hard nodig zal hij als die zo half blaast wel genoeg zijn voor een koele rit naar vakantie?

Ben zelf naar een garage gegaan daar hebben ze het ondergezocht en zeiden dat de kachelmotor op was

zo snel van een auto uit 98 ? die toen ruim meer dan 100.000gulden heeft gekost?

ze hebben naar nieuwe kachelmotor gevraagd maar 650euro voor een nieuwe kachelmotor vind ik te veel

wie heeft een tip die ik kan proberen of is reparatie ook mogelijk van de kachelmotor

en wat stelt met of zonder weerstand voor

oja mijn benz is E300TD uit 98 met Climatecontrol.


Mvg Seref

Seref795

Geplaatst door Seref795 , lid sinds 14 jaar geleden

7 Reacties

mart-vervoort PRO, 14 jaar geleden

zit je pollenfilter niet dicht. als deze smerig is blaast de kachel ook slecht. laat daar maar eens naar kyken. dan is het probleem meestal opgelost of je kachelweerstand moet kapot zyn. kyk eerst hierna en daarna pas verder kyken. filter kost ongeveer 30a35 euro succes martin.

Seref795, 14 jaar geleden

Hoi Mart-Vervoort

bedankt voor je reactie

kun je me misschien ook vertellen waar dit pollenfilter zit en is dit niet het (interieurfilter)

en hoe kun je zien dat dit smerig is en kan hij verder ergens dicht zitten ?

Mvg Seref

nic PRO, 14 jaar geleden

dit pollen ook wel interrieurfilter genoemd zit rv bijrijder onder dashboard. de kunstof zwarte plaat losschroeven dan zie je links langwerpige deksels met witte kunsstof schuiven deze schuif je open en dan kun je de langwerpige zwarte platen er uit trekken filters moeten wel in de juiste stromings richting worden gemonteerd en er zijn 3 varianten afhankelijk van je kachel uitvoering.
De kachel motor met weerstand zitten achter de vierkante zwarte kunstof afdekplaat rechts daarnaast aantal kleine torx schroeven losschroeven en dan zie je de motor met daarop de weerstand. En ja deze gaan nogal eens stuk Advies vervang ze samen de weerstand gaat vaak stuk door een slechte motor. Wat bij jouw wel eens aan de hand kan zijn is dat er vocht in je kachelhuis staat door verstopte Afwateringsslangen dan stroomt de parvan vol met water en dat loopt op een gegeven moment je kachelhuis in dit maakt je pollenfilter nat en sloopt je kachelmotor met weerstand.
Als de motor wel op 1 of een paar standen werkt dan zit het probleem niet in de motor maar in de weerstand die kun je los vervangen het is wel van belang dat je de kachel motor dan nauwkeurig inspecteerd en eventueel via een electromotorrevisie bedrijf deze laat reviseren. Via www.onderdelenlijn.nl kun je ook gebruikte spullen kopen dus mogelijkheden zat Veel succes.

axelsh, 14 jaar geleden

Goedemorgen,

Ik twijfel of de ventilator motor de boosdoener is. Ik kan mij voorstellen dat die na 9 jaar de geest geeft, maar vraag me af of hij dan minder opbrengst zal hebben. Een nieuwe kachelmotor kost bij Hella - Behr ongeveer € 300,- Bruto.

Succes!

Axel

tinuske, 14 jaar geleden

ben je gek pollenfilter zit achter je handschoenkastje deze uitbouwen de rest zie je zelf.als je de kachel zou uitbouwen zie je hem zitten.precies erboven.succes

NL10, 14 jaar geleden

Seref, ik vraag me af waarom mensen jou nog een antwoord geven....

op je bericht van 18 december 'Hoe airco aan en uit' hebben Hans en Ik jou een uitvoerig antwoord gegeven over hoe de pollenfilter te wisselen... amper 1 maand later stel je precies dezelfde vraag????

Ik neem aan dat je niet lijd aan de ziekte van alzheimer of problemen hebt met je korte termijn geheugen... laat voortaan onzinnige of reeds beantwoorde vragen achterwege aub.

m.vr.gr. Timo

Seref795, 14 jaar geleden

Hoi Timo en alle andere,
Klopt had hem maand terug ook gevraagd
maar daarna heb ik de interieurfilter niet kunnen vinden onder het dashboard van passagierskant
en dit topic heb ik niet geplaats voor interieurfilter vervangen maar voor kachelmotor omdat ik echt probleem heb met de kachel en niet met de filter
ik heb gisteren ook het interieurfilter laten vervangen maar het heeft echt niet geholpen..!
maar allen bedankt voor de antwoorden
Heb de auto nu in garage staan en ze gaan het maandag onderzoeken
Mvg Seref

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.