Mercedes-Benz E-Klasse: Kachel blijft koud.

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: V6, 2600cc

Hallo,

Mijn E 240 van Juni 2004 heeft het probleem dat de kachel koud blijft in alle gevallen van draaien en of drukken van de knoppen.
Het systeem is van het automatisch regelend type welke in 4 zones is verdeeld.
De slangen die het schutbord in en uitgaan worden wel heet.
De auto is voorzien van een standkachel die wel werkt maar ook zijn warmte niet in de auto krijgt.
Wie kan mij vertellen hoe ik het weer warm krijg in de auto zonder dat ik hoef te wachten op de zomer.
Kan het een zekering of stekker verbinding zijn? Of misschien een kachel kraan, ook al heb ik gelezen dat het dan alleen maar warm blijft in de auto? Of blijft er een klep dicht staan? En waar kan ik dat dan vinden? Onder de ruitenwissers of binnen in de auto? En dan links of rechts?

Bedankt en groeten Frank.

E 240

Geplaatst door E 240 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 124? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

E 240 (0), 17 jaar geleden

Plotseling werkte de kachel en de volgende rit weer niet. Gisteravond deed ie het weer wel. De auto heeft een tijd stilgestaan en misschien dat er dan een kachelkraan vast gaat zitten? Nu maar hopen dat ie het blijft doen. Ik hou jullie op de hoogte.

E 240 (0), 17 jaar geleden

Wanneer ik voor het starten het knopje restwarmte indruk en weer uit doe en daarna de auto start werkt de kachel goed. Anders meestal niet.
De auto heeft een tijd stilgestaan en de accu had het geheel begeven. Nu heb ik mij laten vertellen dat ivm de lege accu en het vervangen daarvan de kachel opnieuw ingeleerd moet worden bij de dealer.
Het is ook zo dat als de kachel werkt hij ook goed werkt en er dus niets defekt lijkt te zijn.
Heeft iemand hier nog tips over? En wat kost inleren ongeveer?

Bedankt, Frank.

liwadder (0) PRO, 16 jaar geleden

Hallo weet niet hoe het bij de nieuwe e zit maar bij mij lag het aan de warmtewisselaar ,die zit onder de kachel motor ,of er zit idd een klep vast zou gewoon de slanhen volgen en kijken waar ze koud zijnen de laatste klep daarvoor controleren .


groet wouter

E 240 (0), 16 jaar geleden

Heb er afgelopen weekend een nieuwe kachelkraan ingezet en het probleem is verholpen. Zit een heel klein elektromotortje in welke nog wel draaide maar ook vochtig was geweest.

Bedankt!

nightflyer (0), 16 jaar geleden

Ik heb hetzelfde probleem met een e klasse, heb de kachelkraan inmiddels vernieuwd.
Deze werkt in het begin (temp stond hoog ingesteld). maar nadat de temperatuur 1 keer omlaag is gezet en weer terug omhoog blijft ie weer koud.
Weet iemand waardoor de kachelkraan wordt aangestuurd. heb het vermoeden dat het motortje maar een kant op draait.

Bart449 (0) PRO, 16 jaar geleden

SAM linksvoor doet deze aansturing. Gewoon absperrmotortje vervangen. Is niet veel werk. En kost +/- 75 € dacht ik.
MVG

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.