Mercedes-Benz C-Klasse: kachel c200 cdi

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 200 cdi

Hallo,

Ik heb een probleem met het warm worden van de interieurverwarming. Het duurt zeker 10 tot 15 km voordat de motor op temperatuur komt 60 à 70 C. Na 20 à 30 km is de temperatuur normaal 80 C. Er is al een nieuwe thermostaat gemonteerd. Ik denk dat de extra kachel niet werkt. Hoe kom ik hier achter. omdat deze alleen werkt als de motor draait.

groet,

rutger

rutger67

Geplaatst door rutger67 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Pieterb1 (0), 16 jaar geleden

Ook hallo,

Mijn C200CDI van 1999 wordt ook niet echt snel warm, kachel trouwens wel.
Als ik rustig wegrijdt 's morgens, duurt het ca. 10 km voordat de motor de normale bedrijfstemperatuur aangeeft (70°C).
De extra kachel werkt volgens mij pas beneden de 7 of 7,5°C, dan is de motor echter binnen 4-5 km op temperatuur (ook bij -1°C)
Wacht maar eens een koudere morgen af en probeer dan de extra kachel eens om te kijken of dat ook verschil maakt.

Groeten,

Pieter

nic (0) PRO, 16 jaar geleden

dit klopt het thermisch rendement van de cdi motoren zijn zo goed dat er weinig warmte vrijkomt dit heeft weer tot gevolg dat de motor zonder hulpmiddelen moeilijk op temp komt, Als deze defect raken en dat komt wel eens voor, komt er een foutcode in het geheugen te staan. Laat dit even uitlezen en dan is meteen duidelijk wat er is

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.