Mercedes-Benz 230: Kachel Geeft Constant Warme Lucht

Bouwjaar: 1986, Brandstof: Benzine, Motorcode: 230E

Kachel blijft continue warme lucht geven ook al zet ik de temperatuur middels het rolwiel heel laag/koud (blauwe vlak)

Korte voorgeschiedenis
Het begon met de verwarmde ruitensproeiers, die werden zo heet dat de kunststof behuizing van de sproeiers in de motorkap begonnen te smelten. het gesmolten plastic drupte naar beneden in de inlaat voor de interieurventiliatie en de auto stond van binnen blauw van het gesmolten plastic, dit leidde dit tot het volgende probleem.

Kachel blijft continue warme lucht geven
Hoe ik het temperatuurwiel ook draai, ook al zet ik dit wiel op zo koud mogelijk, blauw vlak, dan blijft er continue maximaal warme temperatuur door de ventilatieroosters in het interieur geblazen worden. De lucht uit de ventilatieroosters reageert sinds voorgeschiedenis niet meer op ingestelde temperatuur op het rolwiel. Ik heb gelezen op deze site dat er een soort kleppenunit zit in het ventilatiesysteem dat de interieurtemperatuur regelt, mogelijk is deze kleppenunit geblokkeerd geraakt, hoe kan ik deze kleppenunit schoonmaken/vervangen (instructie gevraagd). Verder heb ik gelezen dat er zogenaamde voelers in het interieur zitten t.b.v. instellen van de interieurtemperatuur en deze voelers zouden smerig kunnen worden en dienen dan schoongemaakt te worden (waar zitten deze voelers en hoe maak ik deze schoon). Kan iemand mij hier bij helpen, wie kan mij instrueren of weet mogelijk het probleem?

Alvast bedankt voor jullie hulp
Rob

RACMELBORP

Geplaatst door RACMELBORP (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 230? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

nicwil (0) PRO, 14 jaar geleden

zekeringen gecontroleert tocht

RACMELBORP (0), 14 jaar geleden

zekeringen voor zekerheid gewisseld, maar dat is niet de oplossing

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 230 of stel zelf een nieuwe vraag.