Mercedes-Benz E-Klasse: kachel werkt niet goed

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 6 cilinder

Mijn climacontrol geeft alleen koude of hete lucht en niets daartussen, bovendien moet je rechts bedienen om links de temp. te wijzigen(en andersom). Heb de controlunit vervangen, zonder resultaat. Bij uitlezen kwamen de volgende codes naar boven : 1.B1423 klepblok Courante code en 2. B1423 klepblok Opgeslagen code. Dit probleem is ontstaan nadat ik de verdamper heb vervangen en ik ben bang dat mijn dashboard er weer uit moet Heeft iemand enig idee??

Bert1968

Geplaatst door Bert1968 PRO , lid sinds 11 jaar geleden

5 Reacties

Hans4040 PRO, 11 jaar geleden

Onder de motorkap zit een zogenaamde "duovalve" , dat zijn 2 kachelkranen in 1 unit.
Hierop zit een stekker met 3 draden, 1 is +12volt en de andere 2 worden massa puls gestuurd door de controle unit.
(stekker eraf is vol open) controleer deze stekker op goed contact.
Kan ook zijn dat de duovalve zelf zwaar gaat of defect is.

mvg,
Hans.

Bert1968 PRO, 11 jaar geleden

Bedankt voor je feedback, . Ik vind het alleen vreemd dat voordat ik mijn verdamper had vervangen ik deze problemen nog niet had. Ik denk dat ik de kachelslangen op het schutboard heb omgedraaid, dit zou wel de omgedraaide links/rechts bediening verklaren maar niet de temp regeling. Ik zal hem eens uit elkaar halen en testen.

mvrgr
Bert

casper44 PRO, 11 jaar geleden

Dan zou ik toch eerst kijken of er niet iets verkeerd zit, bijv je temperatuursensoren(l/r gewisseld) in je kachelhuis(achter de radio), of een andere stekker gewisseld met l/r op het kachelpaneel, of idd de slangen gewisseld. succes.
mvg Casper

Bert1968 PRO, 11 jaar geleden

Beste Hans,
Beste Hans,

Ik heb inmiddels de kachelkranen vervangen maar de code "B1423 Klepblok Y11 courante code" blijft erin staan en kan niet gewist worden, kun je me nog verder helpen??

mvrgr

Bert

S65 AMG PRO, 11 jaar geleden

onder de parafan gaat de kunststof huis waar 2 slangen aan zitten en een stekker ook stuk. en dan komt je klacht overeen met het defecte compenent

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.