Mercedes-Benz 200: kachel wordt niet goed warm

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: wdb 211 200 e

kachel wordt niet goed warm: elecktrische kachel vervangen, kachelkranen, circulatiepompje, sammodule vervangen, bedieningspaneel vervangen nog steeds niet warm de electrische kachel komt niet in.
wie weet de oplossing??? E200 cdi wdb 211 bouwjaar juli 2005

ach taxi

Geplaatst door ach taxi (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

dockedmarc1 (0), 14 jaar geleden

wat bedoeld u met electische kachel?

nicwil (0) PRO, 14 jaar geleden

ventiel onder ruitenwissers afdekplaat vervangen (aan stuur kant) komt regelmatig voor
u heeft het toch over een E 211 type

ach taxi (0) PRO, 14 jaar geleden

nicwil je bedoeld toch niet de kachelkraan want die hebben we al vervangen. en inderdaad het is een E200 cdi wdb 211 met 450000 op de teller.wij hebben drie auto,s met het zelfde probleem.

ach taxi (0) PRO, 14 jaar geleden

marc met de electrische kachel bedoel ik het element dat in het kachelhuis zit en moet bijverwarmen als de motor nog niet warm genoeg is.

dockedmarc1 (0), 14 jaar geleden

ok.

kan een dealer niks uitlezen?? aangezien er al van alles aan vernieuwd is lijkt het mij niet handig om veel verder te speculeren.

marc

ach taxi (0) PRO, 14 jaar geleden

marc nee de dealer heeft uitgelezen en komt er ook niet uit

Zander Indencleef (0) PRO, 14 jaar geleden

Wordt de motor wel warm genoeg? thermostaat is een veel voorkomend probleem.
Ofwel de stelmotor op de kachel die de warm-koud klep regelt. De aandrijving gebeurt dmv plastic tandwielen waarvan de tandjes afslijten, de stelmotor werkt dan wel, maar de klep beweegt niet mee.

ach taxi (0) PRO, 14 jaar geleden

zander wat je zegt klinkt niet zo raar we horen de stelmotors (meerdere) wel maar weten niet wat er inwendig gebeurt, weet jij als zon klep inwendig dicht blijft of dat van invloed is op de elecktriche verwarming, of de aanstuuring daarvan want die is vervangen maar komt niet in???
motor word goed warm.

ach taxi (0) PRO, 14 jaar geleden

zander ook de kleppen van de stelmotors werken maar de elecktrichekachel blijt weigeren

ach taxi (0) PRO, 14 jaar geleden

wij hebben nu twee auto;s met het zelfde probleem in Naarden is een garage met ook een auto met het zelfde probleem.
stern Hilversum heeft alles uitgelezen maar weten het ook niet wie kunnen wij bellen voor hulp het zijn totaal drie auto,s er moeten er dus nog veel meer zijn maar wie oh wie kan ons helpen 0653351229

Zander Indencleef (0) PRO, 14 jaar geleden

Staar je niet blind op die elektrische verwarming, als je motor goed warm wordt, controleer dan de retourslang van de verwarming terug naar de motor op warmte. Dan weet je tenminste of er warm water circuleert door de kachel.
Als je links en rechts geen warme lucht uit de kachel ervaart, lijkt het zeer onwaarschijnlijk dat het aan de regelklep licht, omdat er 2 kleppen zitten(li en re) die dan mankeren. Als ik me niet vergis zitten er ook zekeringen ivm de kachel voor-onder de passagierruimte.

nicwil (0) PRO, 14 jaar geleden

geef u chasis nr een op zodat ik volgens de chasisnr 211004----eens wil zien wat u heeft zo te zien omwalmpomp voor rechts --ventiel onder ruitenwisser plaat stuurkant ( is kachelkraan klik systeem aansluiting met radiator verwarming)electrisch bedient) hier moet u zeker warmte hebben (deze is meest de boosdoener)
wij hebben als veel van deze ventiele vervangen , u probleem zo u het op geeft sorry maar begrijp ik niet

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 200 of stel zelf een nieuwe vraag.