Mercedes-Benz S-Klasse: Km-teller vervangen / Kontaktslot vervangen

Bouwjaar: 1983, Brandstof: Benzine, Motorcode: 117.963

Mijn km-teller is defekt. Mijn kontakt slot en de deursloten wil ik vervangen omdat de sleutel (lijkt) niet altijd goed te passen.
Ik heb via Ebay een complete klok en sloten (incl. passende sleutels) aangeschaft.
Wat heb ik nodig aan speciaal gereedschap en wat moet ik allemaal verwijderen om dit te realiseren.
Moet het hele dashboard er uit? Zo ja, hoe doe ik dat?

Rekord19N

Geplaatst door Rekord19N (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz S-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 17 jaar geleden

Contactslot zit met een breekboutje vast deze moet je even los tikken met een centerpunt.
Deursloten zitten met een schuifplaatje dat is ook heel makkelijk te doen.
Tellerkabel achter op de teller is een bajonetsluiting

Hans

Rekord19N (0), 17 jaar geleden

Auto start moeilijk en slaat soms af bij lage snelheid. (sta een enkele keer stil in een bocht!). Mijn garagehouder zegt dat dit alleen op te lossen is via de mercedes dealer. Andere oplossingen?

mart-vervoort (0) PRO, 17 jaar geleden

je moet twee haakjes hebben om dashboard eruit te trekken.kun je zelf maken. b.v van twee spaken.aan ene eind een oog maken waar je met je vinger inkan. aan de andere eind een haakse hoek maken van een halve centimeter. die gebruik je door tussenhet dasboard enhet glas van je cockpit te duwen en achter de cockpit een kwart slag te draaien. voor zichtig trekken.ver genoeg erin duwen .kwartslag draaien en voorzichtig eruit trekken .succes

mart-vervoort (0) PRO, 17 jaar geleden

vervang verdeelkap en de rotor en de kabels en bougies. zyn deze motoren zeer gevoelig voor.eventueel even by dealer co af laten stellen. zelf niet aan draaien want je krygt hem niet meer lopend byna. daarom kreeg je dat antwoord van je garage. zo gebeurd afstellen co.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz S-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.