Mercedes-Benz E-Klasse: Knipperrelais blijft soms hangen, brandlucht en vreemd getikker.

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 ece

Beste mensen, van mijn W124 blijft soms het knipperrelais hangen, mijn knipperlicht blijft dan gewoon branden. Dat vind ik opzich niet eens zo'n probleem, ware het niet dat heeeel soms, er een pluimpje rook onder mijn dashboard vandaan komt en ik dan duidelijk iets verbrands ruik.
Ik heb die plaat al weggehaald, maar kan niets vinden. Tot mijn schroom zeg ik er ook bij dat ik mijn knipperrelais zelf ook niet kan vinden......
Dat pluimpje is dus maar heel kort en de verbrande lucht is ook snel weer over. Dat gebeurd spontaan; rijdende op een rechte weg zonder verbruikers aan. Ik weet niet OF het ook daadwerkelijk hetzelfde relais is moet ik erbij zeggen maar het valt wel "mooi" samen.

Nu vandaag; geen uitval knipperlicht of brandlucht, wel een getikker bij het leven; het klonk als een relais achter het dashboard die op tilt ging....... Ik ben dan zo; dat moet dan over gaan als ik de verbruiker aanzet; niet dus.
Ooit heb ik wel eens begrepen dat het relais ook voor je interval is? Een combinatie? Ik heb ook de interval en voor de zekerheid de achterruitverwarming en meerdere aan/uit gezet; geen resultaat.

Mijn concrete vragen;
- Komt iemand dit bekend voor, al deze zaken of een van deze zaken?
- Kan iemand mij vertellen waar mijn knipperrelais zit?

Alvast mijn hartelijke dank!

Cees vd Velden

Geplaatst door Cees vd Velden PRO , lid sinds 10 jaar geleden

4 Reacties

isar PRO, 10 jaar geleden

in de zekering kast 3 op 10cm --- zekeringen nazien of daar aan bevestigingdraden niet is weggebrand of gesmolten

Cees vd Velden PRO, 10 jaar geleden

Bedankt voor je reactie Isar.
Dat was het helaas niet, nog andere ideeën die je te binnen schieten?

Ik kan er ook niet over uit dat ik het relais niet vinden kon......nu lag ik wel in een erg nare houding (deur kon niet goed open in garagebox) en had ik een erg klein lichtje, maar ik kon hem horen, bijna voelen! En toch......lijkt achter het instrumentenpaneel vandaan te komen maar daar kon ik met mijn hand niet bij en het paneel weghalen vond ik te laat worden.
Klopt het, zit hij daar achter?

isar PRO, 10 jaar geleden

deksel van zekeringenkast losschroeven (in motorruimte )daar zit de relais naast de langere voor lampencontrole . als hij blijft tikken is er zeker een zekering ingebrandt -uit halen en goed bezien

Cees vd Velden PRO, 10 jaar geleden

Vandaar dan ik hem niet kon vinden :)
Super, ik ga er vanavond naar kijken als ik thuis ben. Ik laat het iig even weten, dankjewel!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.