Mercedes-Benz C-Klasse: koelvloeistof lampje brand als ik op E.C klimatronik druk.

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Ik zal kort vertellen wat allemaal vernieuwd is?

Hallo iedereen momenteel heb ik de (SAM K7), Bas remassistent, koelvloeistof niveau zender, expansie vat niveau regelaar vernieuwd.

Conclusie als ik mijn auto start is er geen probleem branden geen koelvloleistof lampje maar als ik de knopje E.C. van klimatronic aanzet gaat me koelvloeistof lampje branden en de vin gaat ook niet aan.
Bij hoge temp. van mijn motor gaat me vin ook niet aan. Ik heb wel gemeten er komt wel 13 volt spanning naar de vin maar draait niet.

Ik heb ook rechtstreeks spanning aangesloten op vin draait wel.

Wie kan mij helpen thanks de auto heeft 3 keer uitgelezen en de fout melding is Engine fout.

Is dat te maken van relais en waar zitten de andere relias ik heb wel bij (sam) vernieuwd.



Is dat te maken met de relais van de airco, en waar gaat de bedrading van fin? die eindigt ie in zekeringkast of niet dat was mijn vraag,?

Hakanx

Geplaatst door Hakanx (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

IWvan (0) PRO, 15 jaar geleden

Als je het linker binnenscherm uitbouwt dan zie je voor het linker voorwiel een regelapparaat deze regelt de aansturing van de koelventilator en deze kan stuk zijn.
Draait de ventilator niet te zwaar? deze moet ligt rondgaan!
Het koelvloeistof lampje is een algemeen storingslampje voor koelproblemen, zoals vloeistof niveau,oververhitting en ventilator storing.

Hakanx (0), 15 jaar geleden

Iwvan bedankt voor de snelle antwoord ik ben vandaag naar sloop geweest klopt de regelapparaat was stuk.
Maar conclusie zit wel een andere nummer denk ik regelapparaat we konden de nummer niet lezen die ik van sloop had maar wel de zelfde type aansluiting. Toen ik terug kwam van sloop bleef me E.C roode lichtje branden en ik kon niet uitzetten tot de diagnose geresset en nu werkt de E.C. wel.
Maar als je de AIRCO aanzet moet toch de vin ook mee draaien of zie ik het verkeerd. Maar komt wel lichte koude lucht binnen als ik de airco aanzet. Kan ook de oorzaak zijn dat me airco opraakt dat de vin niet draait.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.