Mercedes-Benz 300 Oldtimer: koelvloeistof verlies

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Benzine, Motorcode: W126

Soms hangen er aan de carterpan koelvloeistof druppels en ligt er verspreid over een week een natte vlek op de grond wat dan niet meer is als nog geen halve liter.
Soms is dat lekken weg en blijft het weer eens een week of langer droog onder de auto.
Soms gaat tijdens het rijden (en dat vind ik kwalijk en de moeite om deze topic hier te plaatsen) het koelvloeistof lampje branden. Hetgeen dan betekend dat er maximaal 1 liter koelvloeistof bijgevuld moet worden. Het lampje gaat al branden als het vloeistof nivo op de helft van de sencor zit.

Het is een typisch "soms" geval en naar mijn idee zijn dat vervelende gevalletjes. Ik heb het maar liever kapot dan weet je waar je zoeken moet.
Uiteraard ben ik driftig op zoek geweest naar een lekkage punt maar zelfs met een flinke schijnwerper kan ik van onder omhoog kijkend niets vinden, alleen dat er druppels koelvloeistof aan de carterpan hangen en dat ze van de rechterkant naar beneden komen. (kijkend omhoog van onder de auto liggend)
Het is geen enorme lekkage maar voor mij verontrustend.

Kan iemand mij aangeven wat het probleem zou kunnen zijn?

alexander de eerste

Geplaatst door alexander de eerste (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 300 Oldtimer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

willy9 (0) PRO, 13 jaar geleden

1
gr

alexander de eerste (0), 13 jaar geleden

Voor bovenstaand bericht kan ik Willy9 niet bedanken. Verveelde je je?

Veel later kwam je reactie in beeld, vreemd want eerst stond er niets.

alexander de eerste (0), 12 jaar geleden

Probleem is inmiddels bekend, lekkende waterpomp----------------wordt verholpen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 300 Oldtimer of stel zelf een nieuwe vraag.