Mercedes-Benz C-Klasse: Koelwaterverlies (en niemand weet waar het heen gaat)

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 220 Cdi

We hebben weer eens een Benz binnen met problemen. Dit keer loopt er na ongeveer 10000 km 1/2 tot 1 liter koelvloeistof weg. Alles al onder druk gezet, slangen zijn niet hard, geen water bij de olie of andersom, geen water in de bak van de automaat. Thermostaat is vervangen waarna deze kuren begonnen. (was kapot) ik ga nu de waterpomp maar te vervangen. De MB dealer begrijpt er ook geen enkele klap meer van. Heeft iemand dit soort spookzaken wel eens meegemaakt? Oh ja auto had 4 dagen daarvoor lange rit (200km) achter de rug en probleem is pas ontstaan nadat de auto gestart werd en kleine stukjes ging rijden. Rare is dat de klant vaker van dit soort ritten maakt en er nooit iets aan de hand is behalve zo n 10000k later. Oh ja de voorverwarming is recentelijk vervangen door de dealer.

Sprookje1234

Geplaatst door Sprookje1234 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ahavelaar (0), 13 jaar geleden

Heb een soortgelijk probleem gehad met een 2,4l 6-cylinder VW diesel, die ook steeds een beetje
koelvloeistof verloor. Kon het lange tijd niet vinden totdat ik erachter kwam dat de koppakking
naar buiten toe koelvloeistof lekte tijdens het afkoelen van ca 80 tot 50 graden celsius. De dan nog
overgebleven restwarmte was voldoende om alles weer te laten opdrogen, zodat dit probleem
moeilijk te lokaliseren was. Kan bij u natuurlijk wat anders zijn maar misschien hebt u iets aan
dit verhaal. mvg. Arie

Sprookje1234 (0), 13 jaar geleden

Ben al een stap verder. Het probleem deed zich voor toen de kachel aan ging. De auto had daarvoor 6 weken bijna niet gereden en de airco werd van heel koud naar lauw gezet. 22graden. Vermoeden bestaat dus dat het in de kachelkraan zit maar zie daar geen enkel spoor van koelvloeistof. Verder verdenk ik de radiateur op een miniem spoortje koelvloeistof maar volgens mij had ik het dan wel bij het afpersen moeten zien. Raar fenomeen want er zitten exact 12500 kilometers tussen de laatste rit en nu en moest een 1/2 liter bijvullen. Ik durf nu dus met 300% zekerheid te stellen dat het niet de koppakking is, het probleem niet in de bak zit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.