Mercedes-Benz C-Klasse: c200 cdi start niet

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 200 cdi

c200 cdi van 2003 start plots niet meer. wanneer ik de sleutel omdraai gaan alle lampjes branden zoals gewoonlijk, voorgloeien gaat dan uit na 2-3 seconden en dan probeer ik te starten. maar hij geeft geen kick. lampen, radio etc dimmen zelfs niet bij het starten. normaal gezien zou je verwachten dat wanneer de batterij plat is, je in ieder geval hoort dat je de motor probeert rond te krijgen.
ik denk morgen maar eens de batterij te vervangen, want het is nog de originele en dus 7 jaar oud. klemmen zijn niet geoxideerd.
ik had laatst problemen met de electronische sleutel, wanneer ik die er uit trok maakte het contact geen 'lawaaitje' alsof ie er uit was. kan het iets met het electronische contact te maken hebben ?
verder iemand een idee ?

mijn probleem lijkt op http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i... en http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...
als ik dat zo zie lijkt me een tussenkomst van mercedes noodzakelijk. probleem is dat auto in een keldergarage staat er er niet uit gesleept kan worden.

edit: batterij geeft 12,2 V met multimeter.
ik heb de zekeringen in het motorcompartiment gecontroleerd. er was eentje van 15 A geknackt (heb het nr. niet gecheckt) nieuwe in gestoken maar geen effect. dit doet me denken aan: http://81.26.209.49/~problemcar/viewtopi... ==> startmotor kapot ?

koenvd

Geplaatst door koenvd (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Probeer eerst te starten met een hulpaccu en/of laat de accu testen of de waarde nog minstens 80% van het origineel is . Succes.

koenvd (0), 13 jaar geleden

probleem is opgelost. zekering 52 van 15 Ampere is geknakt. diegene die ik vervangen had was de sigarettenaansteker. er zit er nu eentje in van 20 A. Als die nog eens knakt dan moet ik er opnieuw eentje insteken van 20 A en dan krijg ik de auto weer weg. maar dan moet de startmotor wel vervangen worden. mogelijks blijft het zo een tijdje goed. spannend.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.