Mercedes-Benz Vito: kogeltje

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2300

Bij het olie verversen kwam een kogeltje (diam.2.2 mm) mee met de afgetapte olie, weet iemand hoe dit mogelijk is?

cdewijk1556

Geplaatst door cdewijk1556 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

hathie (0) PRO, 17 jaar geleden

Ja hoogstwaarschijnlijk v.d Vacuumpomp rammelt de motor al ,n beetje??

cdewijk1556 (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor je reaktie,
ik heb een paar keer gehad dat ik een rauw geluid hoorde bij het starten maar als ik de motorkap open deed was het weer weg een keer of vier nu hoor ik het niet meer. Bij het starten loopt hij niet zo mooi maar later gaat dat over na een paar minuten. Waar zit de vacuumpomp is dat te repareren?
Misschien heb je daar ook een suggestie over bij voorbaat dank.
cdewijk

hathie (0) PRO, 17 jaar geleden

Als U de vacuumslang v.d.Rembekr. na loopt komt U vanzelf bij de V-cumpomp deze kunt U alleen vern.

cdewijk1556 (0), 17 jaar geleden

had hem al gevonden lijkt mij niet zo moeilijk om bij te komen, morgen ga ik hem er uit halen, heb geinformeert naar een nieuwe kost € 325,00 niet mis maar zo kan ik ook niet blijven doorrijden.
bedankt voor de informatie,
gr.cdewijk

cdewijk1556 (0), 17 jaar geleden

Heb gisteren de vacuumpomp er uit gehaald maar er mankeert niets aan nieuwe pakking er tussen en weer gemonteerd zag ook dat de multyriem uitgedroogd was en vol scheurtjes zat ook gelijk vernieuwd. Maar wat kan ik nog meer doen als er nog suggesties zijn graag.
gr.cdewijk

hathie (0) PRO, 17 jaar geleden

Normaal komt zo,n kogeltje uit het lagertje v.d. Vac-pomp heb je wel goed gekeken of alle Ko erin zitten ?? Het kan altijd dat zo,n kogeltje in de oliekan is gevallen???die staan ook maar open en bloot in de meeste werkplaatsen verder zou ik het niet weten ! Goed terugdenken

MB (0) PRO, 17 jaar geleden

Is uit het lagertje dan echt niet een kogeltje uit??
Misschien dat er al ooit een andere op is gekomen.

cdewijk1556 (0), 17 jaar geleden

Er is geen kogellagertje te zien het huis is helemaal afgesloten als daar een kogeltje doorheen komt moet dat te zien zijn. Maar ik heb begrepen dat er twee modellen pompen zijn toen ik bij de dealer informeerde voor een nieuwe vroeg hij om het chassisnr. Kan het zijn dat u een andere pomp in gedachte heeft. Die van mij sluit met een flens waar een spie op zit tegen het kettingwiel waar een uitsparing in zit. Dus er is geen lagertje te zien dus ook geen kogeltjes. Maar bedankt voor de moeite,
gr.cdewijk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.