Mercedes-Benz 190: lekkage kofferbak

Bouwjaar: 1992

Hallo 190 freaks, ik heb het volgende probleem. Lekkage in mijn kofferdeksel (dus niet in de kofferbak). Als ik na een regenbui mijn kofferdeksel open en mij voorover buig om iets te pakken, regent het in mijn nek, ik ben echt niet bang voor water, maar dit is knap irritant. Het water heeft zich dan blijkbaar verzameld in het onderste gedeelte van de klep, doordat dit gedeelte dan vlak komt te liggen, kan het er uit stromen langs onder andere het slot en de gaten die in de binnenbeplating van het metaal zitten. Dus het is niet een kwestie van een nieuw rubber op de rand rondom de klep, deze is trouwens in goede staat. Ik kan zelf maar èèn ding bedenken en dat is langs de knop die je indrukt om de klep te openen of langs het ster-embleem op de klep. Is dit mogelijk ? en zo ja wat kan ik er aan doen. Ik zou ook wel eens willen weten hoe de bediening van de centrale vergrendeling is. Werkt dit met een vacuum of luchtdruk-bediening ? Ik zie tenminste een klein luchtslangetje en denk ook het geluid van lucht te horen bij het openen en sluiten van het slot van de klep. Voor een degelijke oplossing van het probleem, heel veel dank.

Frans3243

Geplaatst door Frans3243 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 190? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Hans4040 (190) PRO, 18 jaar geleden

Hallo Frans,
een probleem van de 190 serie is , dat ze lekken langs het rubber van de achterruit.
Ik heb het zelf ook gehad en bij Carglass hebben ze het rubber afgekit.
lekkage over.

mvg,
Hans.

Frans3243 (0), 18 jaar geleden

Hoi Hans, bedankt, dat kan wel zijn, zo'n lekkage langs het achterraamrubber, maar bij mij loopt het de klep binnen en het lijkt mij stug dat water omhoog loopt. Bovendien moet het dan ook in de kofferbak zelf nat zijn en dat is niet het geval. Het water loopt duidelijk uit de klep vanzelf vandaan.
Misschien dat er mensen zijn met andere suggesties, ik hou mij aanbevolen.

mr-moh (0) PRO, 18 jaar geleden

Hans wat een stom antwoord! Frans zijn wagen heeft een lek in het kofferbak-deksel en jij praat over lekkage aan het achterruit! Trouwens Frans ik heb hetzelfde probleem. Na het wassen van de wagen of in een regenbui gereden te hebben zit het dekseltje vol water. Als je het opent komt er water uit omdat het onderste stuk vlak komt te staan.Ik heb een 300CE, de dealer zegt dat dit komt omdat de achterkant wat hoger staat dan de voorkant, als de wagen recht staat loopt het water uit de goten.Wat ik verder gedaan hebt is een paar kleine gaatjes geboord te hebben in de hoeken van het koffer-deksel, het helpt wel een beetje.(aan de binnekant nat.)MVG.

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

hoho moh... niet zo blazen!!

ook hans draagt slecht steentje bij om tot een oplossing te komen van dit probleem...

van stomme antwoorden is hier totaal geen sprake, hans deelt slechts een ervaring..

alle bijdragen en ideén zijn welkom om misschien wel tot de oplossing te komen!

paul,

Christian1698 (0), 18 jaar geleden

Beste Moh,

Als er een lek in je kelder zit, boor je er toch geen gat in ? Je probeert toch de bestaande lek te vinden ?

Misschien grotere wielen monteren vooraan ? :-)


Christian

Santa (0), 18 jaar geleden

Moh, een gat boren in je kofferklep is misschien de oplossing van jouw waterafvoerprobleem maar het wordt dan tevens de oorzaak van een volgend probleem: corrosie aan je kofferklep. Het lijkt mij meer een symptoom-bestrijding dan een oplossing van het werkelijke probleem.
Frans, wellicht kun je eens proberen om het Mercedes-embleem te verwijderen. Indien dit embleem met pennetjes bevestigd zit kun je de gaatjes in het kofferdeksel even simpel met tape afplakken en dan checken of het nog lekt. Wanneer dit embleem geplakt zit met dubbelzijdig plakband zullen er ongetwijfeld geen gaatjes zitten en kan er daarlangs dan ook geen lekkage plaatsvinden. Wanneer je hier uitsluitsel over hebt kun je misschien idd de bedieningsknop eens demonteren en een nieuw afdichtrubber plaatsen (of de boel afkitten).

Frans3243 (0), 18 jaar geleden

Mensen in ieder geval bedankt voor de suggesties, als de vorst over is ga ik mij zelf maar eens verder werpen op de
bedieningsknop van het slot en kijken of het inderdaad in deze afdichting zit of in die van de ster.
Weet iemand trouwens hoe het met de bedienig zit van deze knop in combinatie met de centrale vergrendeling, werkt dit inderdaad
op lucht of vacuum.

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

lucht en vacuum is het zelfde.

je hebt elekronische vergrendeling en je hebt vergrendeling d.m.v lucht.

de mercedes 190 werkt met lucht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 190 of stel zelf een nieuwe vraag.