Mercedes-Benz A-Klasse: Linker ruitenwisser stopt er mee

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Goedemorgen,

Mijn vrouw belt zojuist dat onderweg naar haar werk de linkerruitenwisser er ineens mee stopt bovenaan het raam. Ze is even gestopt en heeft hem naar beneden gedaan met haar hand en als ze nu de wissers aan zet komt de rechter in de verdrukking omdat de linker die er boven zit niet meer beweegt, je hij beweegt wel maar minimaal en heeft geen kracht om naar boven te gaan.

Ik wil dus vandaag meteen een nieuwe (of gebruikte) wissermotor halen, maar omdat de auto nu niet hier is kan ik niet zien of ik dat gemakkelijk zelf kan doen.

Mijn vraag is, kan je er gemakkelijk bij, is dit goed zelf te doen? En waar moet ik specifiek op letten bij vervangen?

Gaat om A160 lang 2004 (oude type)

Aristoteles

Geplaatst door Aristoteles (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

willy9 (0) PRO, 9 jaar geleden

zet de wisser terug op zijn positie ,waarschijnlijk zal de moer op de as los gekomen zijn , terug vastzetten en klaar.

suc6

Aristoteles (0), 9 jaar geleden

Ga er naar kijken, bedankt!

Aristoteles (0), 9 jaar geleden

Toen mijn vrouw net thuis kwam heb ik even snel gekeken, want moest zelf ook naar mijn werk.

Ik krijg het klepje waaronder de moer zit niet ver genoeg omhoog, hij komt dan tegen de kunststof kap aan waar de ruitensproeiers in zitten, heet dat geen parafan? Ik bedoel de kunststof kap die in het verlengde van de motorkap ligt over de breedte van de auto. Moet deze er af? En zoja, kan ik deze er afklikken of moet ik schroeven losdraaien?

Morgenochtend ga ik er mee bezig, dus als je antwoord kan het even duren voordat ik weer antwoord.

willy9 (0) PRO, 9 jaar geleden

max 1/4 u

zou normaal wel zo eraf kunnen, .de kunststof kap is onder geschroefd (meen 5 parker schroeven ) bovenkant tegen ruit gehaakt.

suc6

Aristoteles (0), 9 jaar geleden

Kunststof kap er af gehaald, 4 parkertjes inderdaad, klepje omhoog, moer vastdraaien, klepje naar beneden en kap weer monteren. Kind kan inderdaad de was doen. Liet alleen een parkertje vallen ergens in de motorruimte, kan ik niet laten liggen, hou ik niet van, dus met een atennemagneetje alles afgegaan en gelukkig gevonden. Zonder het verloren parkertje inderdaad kwartiertje werk.

Opgelost, bedankt voor de tips!

willy9 (0) PRO, 9 jaar geleden

bedankt voorde feedback

Aristoteles (0), 8 jaar geleden

Zoals hierboven gemeld, opgelost hierbij afgesloten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.