Mercedes-Benz A-Klasse: olielekkage

Brandstof: Diesel, Motorcode: 170cdi

hallo,

laatst zag ik bij het wegrijden een klein olievlekje op de tegels in de garage. blijkt dat ik ergens met een olielekkage zit, maar ik weet niet waar. weet er iemand waar deze a klassen meestal gaan beginnen lekken, kleppendekselpakking? carter en carterplug zijn ok, olie nog niet zo lang geleden ververst en alles was ok. druppeltjes komen ook niet vanvoor onder de wagen maar meer naar het midden toe.

alvast bedankt

206sw

Geplaatst door 206sw (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1645) PRO, 9 jaar geleden

Er zullen ongetwijfeld plekken zijn waar ze vaker lekken , maar schoon maken en kijken waar het vandaan komt is toch de manier om zeker te zijn waar het vandaan komt.
De genoemde plekken kun je natuurlijk zo wie zo controleren.

goudviz (0), 9 jaar geleden

Bij mijn auto (180cdi/2005) was er onlangs een lekkage bij de krukaskeering.
Om dit te repareren moest de motor een stuk zakken. Kortom een prijzige storing.

Geen idee uiteraard of dit een zwak punt is bij de a-klasse's maar wellicht wel iets om te controleren.

206sw (0), 9 jaar geleden

bij een nadere controle heb ik gemerkt dat het druppeltje olie in de buurt van de carter vandaan komt. ik verdenk toch het carterpakking van eventueel wat zweten of klein lekje. wagen is van 2001 dus dit kan wel eens aan vervanging toe zijn. nu is mijn vraag of dit ook een klus is waarbij de motor moet zakken of kan de carter er in zijn eentje uit om dan een nieuwe pakking er tussen te steken.
moeilijke wagens om aan te werken die a klassen..

bedankt

bieuwke (0) PRO, 9 jaar geleden

Zou maar eens goed kijken of de lekkage niet van een hoger gedeelte wegkomt.Carterpan lekt eigenlijk zelden aangezien er in dat gedeelte geen druk op de olie staat.Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.