Mercedes-Benz 190: Mercedes 190 draait niet/slecht stationair met koude motor

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 M102.910

Ik heb hier een Mercedes 190 ( 4 cilinder benzine) in de werkplaats,die met koude start allerbelabberdst loopt.Hij gaat in toeren omhoog en omlaag,en/of gaat heel laag stationair draaien,en slaat dan bijna altijd af.Als je een stukje hebt gereden,en de motor enigszins op temperatuur is(gemiddeld al na zo'n 10 minuten) loopt ie verder prachtig. Voor de Apk ook geen problemen(CO niet te hoog).Verdelerkap en rotor zien er prachtig uit,de bougies zijn prima,het luchtfilter is nieuw.De Brandstofpomp achterin de tank lijkt me wel enigszins lawaaierig. Het lijkt of de auto niet,niet goed of teveel gechoked wordt. De stappenmotor lijkt gewoon goed te bewegen (als ik m met de hand beweeg),en ik heb hem voor de zekerheid ook even een beetje gesmeerd met WD-40. Iemand enig idee wat dit kan zijn?

Bedfrod

Geplaatst door Bedfrod (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 190? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

arjankempeneers (0) PRO, 11 jaar geleden

Is de zekering op het relais achter de accu nog heel?

Bedfrod (0) PRO, 11 jaar geleden

Reactie per ongeluk naar je prive-mail gestuurd..?

Bedfrod (0) PRO, 11 jaar geleden

Hoi,Arjan. Ik had vergeten te melden dat ik die zekering ook al had gecontroleerd. Die was gewoon heel,en niet geoxideerd.
Iemand anders zei,dat het wellicht raadzaam was dit relais te vervangen. Het is sowieso net zo oud als de auto(20 jaar),en ruim 300.000 Km.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 190 of stel zelf een nieuwe vraag.