Mercedes-Benz CLA-klasse 2014: Mercedes cla “ zonder schakelen, werkplaats bezoeken “

Bouwjaar: 2014, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: 270910, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 90

Dag allemaal,

Ik heb een probleem met mijn CLA uit 2014 en zit echt met de handen in het haar. Heb zowel de Engelse als de Nederlandse forums geraadpleegd, maar helaas niet echt wat ik zocht.

Ik was net klaar bij de wasstraat en wilde de binnenkant stofzuigen toen ik op het dashboard zag dat er stond “zonder schakelen, werkplaats opzoeken”. Ik dacht zet m even uit, maar hij ging niet meer aan.. na een tijdje kreeg ik m aan de praat, maar op de snelweg kon ik de cruise control ineens niet gebruiken. Uiteindelijk naar Mercedes gereden en zij geven aan dat de elektrische hydro stuur unit vervangen dient te worden. Totaalplaatje 2400 euro. Wat ik begreep was dat een computer bij de transmissie en nog iets daarmee samen vervangen dient te worden. Verder nog laten uitlezen door een vriend met zo’n goedkope OBD scanner met veel foutcodes, waaronder p0563, u0291, u0429 enzovoorts. Heeft iemand dit eerder meegemaakt? Of heeft iemand een idee of het ander probleem kan zijn? Reed en schakelde verder prima voor dit probleem en ook toen ik naar de dealer reed..

Afgomar

Geplaatst door Afgomar , lid sinds 6 jaar geleden

1 Reactie

oldford PRO, 6 maanden geleden

P0563 geeft aan dat de voedingspanning te hoog is geworden.
Dan bestaat de kans dat er elektronika is beschadigd, helaas.
Los van de defecte onderdelen moet ook aan de dynamo onderzoek gedaan worden.
Want anders herhaalt dit treurspel zich misschien.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz CLA-klasse of stel zelf een nieuwe vraag.