Mercedes-Benz Clk: Mercedes CLK cabrio dak gaat niet open

Bouwjaar: 2003, Motorcode: 320

Goedenavond,

Na gister nog gewerkt te hebben, weigerde vanaf vanmorgen mijn cabriodak nog langer dienst te doen.
Betreft een CLK 320 soft-top cabriolet uit 2003.

Situatie is als volgt:
Zodra ik het knopje indruk (en ingedrukt houd), verschijnt op het display 'Top in operation', vervolgens gaan alle ramen naar beneden en hoor ik linksachter de pomp zijn werk doen. Daarnaast wordt het dak aan de voorkant ontgrendeld, helaas blijft het hierbij.
Het probleem zit hem volgens mij is het feit dat de achterklep niet open gaat en hierdoor het dak dus niet naar achter wordt getrokken (logisch op zich).

Voordat ik naar de garage ga zou ik eigenlijk graag willen weten wat ik zelf eventueel nog kan doen. Kan het een zekering zijn? Zoja, waar zit die?

Hoor het graag en alvast bedankt!

Mvg

Rico1337

Geplaatst door Rico1337 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz CLK? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 10 jaar geleden

ik denk niet saan een zekering, maar aan een onvoldoende correct sluitende (of openende) kofferklep... klemmen oid trekt de zak scheef, en dat staat het systeem niet aan...Waarna de weigering volgt...

Rico1337 (0), 10 jaar geleden

Ik ben bekend met de melding dat de 'boot partition' moet worden gesloten, dit is een melding als de 'bag' waar het dak in valt niet gesloten is, maar als dit het geval is, da geeft die dat meteen aan bij het indrukken van de knop. Overigens, deze 'bag' zit m.i. goed dicht.

cor van jaarsveld (0) PRO, 10 jaar geleden

Ik weet het niet zeker maar ik vermoed dat in elke sluiting een (micro) schakelaar zit welke misschien ten onrechte signaleert dat het slot (nog) niet gesloten is.

De schakelaar moet met de werkelijkheid corresponderen...

mb-69 (0), 10 jaar geleden

Heb met mijn E220 Cabrio ook problemen gehad, dat kap niet meer dicht en open wilde, bleek achteraf toch in afstelling micro schakelaars te zitten . Computer loopt geheel in stappen af en controleert steeds de waarden van de micro schakelaars. Staat er een niet goed, dan stopt het geheel.

Benclk320 (0), 6 jaar geleden

Hallo,

Ik heb precies hetzelfde probleem als RICO1337. Ook een CLK320 cabrio uit 2003.
Ik ben erg benieuwd of er een oplossing is gevonden.

Mvg Ben

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz CLK of stel zelf een nieuwe vraag.