Mercedes-Benz E-Klasse: Mercedes E-280 Elegance - Motor bonkt bij hoge snelheid

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.80 liter

Ik heb van het weekend mijn Mercedes E-280 Elegance (1996) een grote onderhoudsbeurt laten geven. Naast standaard werkzaamheden die daarbij horen zijn onder meer de volgende onderdelen vervangen:

* Bobine (dit was omdat de auto bij stationair / lage snelheid draaien trilde en aan vermogen miste)
* 6 x bougies (de kabels worden morgen nog vervangen)
* Achterremblokken / achterremschijven

Dit alles voor EUR 800+ (niet duur toch?)

Na de werkzaamheden leek het trillen bij stationair lopen verdwenen. Echter vandaag op de snelweg bij circa 120 km/h begon de motor stevig te bonken / vibreren en ook fors aan vermogen in te boeten. Uit veiligheid ging ik maar 80km/h rijden waarna het beter ging en bij lage snelheid in de stad merkte ik nauwelijks meer iets.

Iemand een idee wat er mis is? Het zal iets met die nwe Bobine te maken moeten hebben, of met de kabels die morgenochtend nog vervangen moeten worden?
Alle raad is welkom, waarvoor alvast veel dank.

Leonard1980

Geplaatst door Leonard1980 , lid sinds 10 jaar geleden

1 Reactie

cor9 PRO, 10 jaar geleden

best eerst uitlezen - kan van zowat van alles zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.