Mercedes-Benz E-Klasse: mercedes w211 2004 remblokken vervangen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2200

Hallo heb zopas de autel pro eu 908 gekocht omdat deze de sbc pomp kan deactiveren. Wanneer ik de sbc pomp deactiveer met contactsleutel op nul krijg ik de melding op het dashboard dat deze uitgeschakeld is. Nu heb ik bij een kennis hetzelfde geprobeerd met een hella guttmann toestel en bij dit toestel hoor je echt dat ie de remzuigers terug hydraulisch naar binnen trekt (wat ie met de goedkopere autel niet doet). Weet iemand of het contactslot op 1 moet staan om de hydraulica in werking te stellen of doet ie dat normaal ook met de sleutel in het contact in stand 0?)
Mijn vraag nu kan ik na deactivatie met de autel de zuigers gewoon achteruit duwen of is er dan ook kans dat de
sbc pomp een defect kan oplopen.
Alvast bedankt voor de hulp.

mvg guy

kadettccoupe

Geplaatst door kadettccoupe , lid sinds 11 jaar geleden

4 Reacties

izzi PRO, 7 jaar geleden

ik deactiveer nooit een sbc pomp als men de wagen afsluit en deuren en ramen dichthoud zal hij nooit de remmen activeren , pas bij openen van deur gaat hij de reblokken aansturen

dus met je autel deactiveren en deuren vastmaken en er zal niets gebeuren

kadettccoupe, 7 jaar geleden

Stel dat ik de autel niet gebruik en gewoon alles op slot laat. Kan ik dan gewoon zonder de ontluchtingsnippels los te draaien de spindels van de remcylinders terugdrukken of terug in draaien of dient dit te gebeuren met opengedraaide nippels ?

izzi PRO, 7 jaar geleden

nee u hoeft niet de nippels los te draaien , zuigers werken net hetzelfde als elke andere wagen . kan men gewoon terugduwen . het probleem is enkel dat als men een deur open doet of alarm laat activeren de remmen automatisch worden opgepomp en als dit gebeurd springen de zuigertjes eruit als je remklauw los hebt liggen, en dan moet je de remmen laten ontluchten bij een dealer

kadettccoupe, 7 jaar geleden

Ok vriendelijk bedankt. Gelukkig bestaan er forums zoals het deze. Hier kan je tenminste nog wat leren en geld uitsparen ! ;-))
Bedankt nogmaals !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.