Mercedes-Benz Clk: motor bokt en schokt boven 200 km/uur

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 430 v8

Hoi heb hier een clk430 die vanaf de 200 km per uur begint te bokken , het zijn echt harde schokken die je voelt. stationair voel je soms ook een klein overslagje maar tot de 200 km per uur is er niks aan de hand , trekt zeer goed en niet bokken. het begint echt vanaf de 200km/uur.

wat zou dit kunnen zijn?

gr
Angelo

Angelo_27

Geplaatst door Angelo_27 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz CLK? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Foutcodes al uitgelezen? Verder iets gecontroleerd?
Al eens gezocht naar de oorzaak van dat "overslagje" bij stationair?

Angelo_27 (0), 12 jaar geleden

Heb de auto uitgelezen met mijn autel Maxiscan MS509 maar krijg geen foutcode , ook via de boordcomputer geeft ie no malfunctions aan.

als er een bobine niet meer lekker mee doet dan moet de auto toch over het hele toerenbereik slecht lopen? daar zat ik eerst aan te denken maar het is stationair een minimaal overslagje maar vanaf 190km p/u begin het echt flink te snokken

Angelo_27 (0), 12 jaar geleden

vandaag is de auto uitgelezen bij een mercedes specialist met de star diagnose. waren geen foutcodes opgeslagen. ook gaf hij geen uitvallende cilinder aan. het overslagje bij stationair is gewoon normaal zei diegene. ik moest maar beginnen met de bougies te vervangen , kan dit de reden van dat bokken zijn? lijkt mij dat er bij een slechte bougie een cilinder moet uitvallen tijdelijk en dat dat dus uitgelezen had kunnen worden?

MarcoC (0), 12 jaar geleden

Vroeger heb ik een soortgelijk probleem gehad met een Alfa Romeo, hier bleek dat er sprake was van inderdaad een "zwakke" bougie.
Met een Jensen Interceptor een soortgelijk probleem, met als oorzaak een te geringe brandstof opvoer bij een grotere brandstof behoefte. Ik realiseer mij dat het niet om Mercedes ging maar de klachten waren vergelijkbaar.
Marco

Angelo_27 (0), 12 jaar geleden

heb het nog eens getest maar heeft aan de begrenzer gelegen blijkbaar want hij gaat nu zonder probleem ruim over de 200 heen. de begrenzer stond op 210 omdat het een amerikaanse uitvoering is en is dus nu op 250 gezet

Highway (125) PRO, 12 jaar geleden

bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz CLK of stel zelf een nieuwe vraag.