Mercedes-Benz E 240 v6: Motor loopt af en toe op 5 cilinders.

Bouwjaar: 1999

Wij hebben een E 240,V6 die af en toe voor het gevoel op 5 cilinders loopt.De auto gaat dan niet meer harder dan 150,en trekt erg slecht.Dit gebeurt soms 2 keer per week,en soms weken niet.Als het probleem aanwezig is en de motor wordt afgezet en weer gestart is het probleem weg.De dealer heeft wel een foutmelding uitgelezen,maar die hield alleen in dat elke cilinder een keer is uitgevallen.Ze hebben alle 12 bougies al vervangen(dure grap).Wie is er bekend met dit probleem??

Alvast bedankt

Sander10757

Geplaatst door Sander10757 PRO , lid sinds 17 jaar geleden

3 Reacties

izzi PRO, 17 jaar geleden

wij hebben al voorgehad dat er een bobijn defect was bij een S500 mits deze dezelfde motoren zijn qua ontsteking enzo.

foutcode was : uitval cil 5 bv.kat schadigend.

maar als u zegd dat elke cilinder al eens uitgevallen is ben ik niet zeker of we over hetzelfde hebben .

Sander10757 PRO, 17 jaar geleden

Ik weet ook niet zeker of de ontsteking hetzelfde is als die v/e 500.Zo te zien heeft deze voor elke cilinder een eigen bobine.Volgens de dealer waren alle cilinders een keer uitgeschakeld geweest.Zou kunnen,maar dat lijkt mij wat vreemd.Daarom denk ik in eerste instantie ook niet aan een bobine.in elk geval bedankt voor je reactie.

izzi PRO, 17 jaar geleden

het uitschakelen van de cilinders gebeurt altijd als er iets mis is met de motor. dit omwille van de katalysator niet te beschadigen.dus op deze foutcode moet je al niet verder gaan denk ik .misschien moet je zoeken in de richting van de luchtmassameter dat deze soms geen juiste meting doet.

waardoor de wagen ook niet meer gaat trekken.Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.