Mercedes-Benz C-Klasse: motor loopt niet!

Bouwjaar: 1995

MB C180 1800 16V BENZINE.MOTOR SLAAT NIET AAN.
WEL :BRANDSTOFDRUK.
WEL :VONK
WEL :SPANNING OP INJECTOREN.
WEL :SPANNING OP REGELAPP.
REGELAPP.GEWISSELD/SLAAT NIET AAN.
NA INSPUITEN VAN REMREINIGER IN INLAAT LOOPT DE MOTOR EVEN.
GEEFT FOUTCODE OP SNAP ON SCANNER 064 ING.SIGN.DAS,ONDERBR,
KT.SL.VOEDING,.
VOLGENS MIJ ZIT HET IN DE SLEUTELHERKENNING(WERKT NIET OP BEIDE SLEUTELS)LAMPJE BIJ DE SPIEGEL GAAT WEL GROEN BRANDEN MAAR GEEFT VOLGENS MIJ HET MOTORREGELAPP.NIET VRIJ???????

J&S

Geplaatst door J&S (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ligt er geen vacuumslang af onder van het inlaatspruitstuk,is bijna niet te zien voel eens of je erbij kunt zit ter hoogte derde cilinder.

Hans

J&S (0) PRO, 18 jaar geleden

ALLE VACUUMSLANGEN ZITTEN ER AAN.DE INJECTOREN KRIJGEN WEL SPANNING MAAR WORDEN VOLGENS MIJ NIET AANGESTUURD.

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Dat kun je dan toch meten of de injectoren worden aangestuurd.
Met een led sp zoeker in een van de stekkers.

Hans

J&S (0) PRO, 18 jaar geleden

heb ik gedaan met de voltmeter en de stekker los:op 1 pen meet ik 12 v;op de andere pen 5 volt.als ik tijdens het starten over beide pennen meet in gemonteerde toestand,meet ik geen spanning,dus volgens mij worden de injectoren vanuit het regelapp.niet aangestuurd

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

De plus komt niet uit de ECU maar van het hoofdrelais.
Massa komt uit de ECU maar dit is niet te meten met een volt meter door de traagheid kan je niet zien of er aansturing is.
Met een led spanning zoeker is dat wel te zien.
En die 5 volt meet je omdat niet alle stekkers van de injectoren af zijn,trek ze allemaal maar eens dan los meet je als het goed op een aansluiting 12 volt en op de anders 0 volt.

Hans

J&S (0) PRO, 18 jaar geleden

met de led spanningszoeker gemeten:geen aansturing(ledje blijft zwak branden en zou volgens mij bij starttoerental duidelijk moeten knipperen)als ik over de injector meet gaat het ledje niet branden.dus geen spanningsverschil.

J&S (0) PRO, 18 jaar geleden

probleem opgelost!!andere C180 ernaast en alle bedrading van het kastje van de c.v.(hier zit ook de wegrijblokkering in) gekontroleerd.hier miste een plussignaal.bleek een slechte verbinding in een knooppunt voor de r.stoel te zijn.kwam de storing op het spoor door een mailtje van dhr.Loopmans van Autodata!!!!ALLEMAAL BEDANKT.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.