Mercedes-Benz C-Klasse: Comand 2.0 i.c.m. telefoon en wissellaar (glasvezel verhaal)

Bouwjaar: 2001

In mijn W203 (C200 van 2001) zit een Comand 2.0DX incl. telefoon systeem wat perfect werkt. Nu wil ik een wisselaar MC3010 erbij aansluit en qua stroom en wakeup is het geen probleem. Als ik de telefoon (glasvezel) eruit haal en de MC3010 erin dan werkt die ook perfect.
De vraag is nu hoe sluit ik de telefoon en de MC3010 tegelijk aan op de comand? Ik heb al geprobeerd van de comand naar de MC3010 naar de telefoon terug naar de comand maar dan werkt er zowel detelefoon als de 3010 niet. Moet dat misschien geprogrammeerd worden door de MB dealer? Kabeltje wat de dealer mee heeft verkocht is een dubbel glasvezel 1 op 1. Dit heb ik uit elkaar gehaald om de doorlus te kunnen doen maar zonder het gewenste resultaat.
Wie kan me helpen.

B.v.d.

Carlo

C@rlo

Geplaatst door C@rlo (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

izzi (0) PRO, 18 jaar geleden

je moet een lus maken zoals je zegt ,maar je vergeet de programmering .je moet zeker naar de dealer om je cd wisselaar in je stuurdoos te programmeren.

C@rlo (0), 18 jaar geleden

Bedankt sterretje! Voor je snelle reactie. Dat van dat programmeren dat dacht ik al. Klopt het volgende ?
Van glasvezel Comand rood naar wisselaar rood > wit wisselaar naar rood telefoon > wit telefoon naar wit Comand. Het kabeltje dat ik moet hebben is een enkelvoudig glasvezeltje met zo'n verleng blokje?

Alvast bedankt weer voor je moeite.

C@rlo (0), 18 jaar geleden

Joepie hij doet het. Het is dus rood command naar rood wisselaar. Wit wisselaar naar rood telefoon(zit lasblokje tussen). Wit telefoon naar wit command. Ik bleek dus een lasblokje nodig te hebben om een glasvezel op te lassen.

Het volgende heb je nodig:
Voedingskabel MA203 540 32 34
Glasvezeldubbel MA203 540 34 08
Lasblokje MA000 545 33 84
Misschien dat een ander er nog gemak van kan hebben.

Oja en programmeren was bij mij niet nodig.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.