Mercedes-Benz C-Klasse: motor slaat af na koude start na ca 800-1000 meter rijden

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Diesel, Motorcode: C200

Hallo,


al ruim een jaar heb ik nu een Mercedes C200 diesel uit 1994. Sinds afgelopen winter heb ik een probleem, na probleemloos starten viel de motor na circa 750 meter uit. Dan moest ik lang blijven pompen met het gas en de sleutel lang in de startstand, voordat de auto weer aan wil slaan, je hoort en voelt 'm dan weer aanslaan. De ANWB wilde niet komen kijken, het zou dieselvlok zijn. Ik hield het probleem elke ochtend, en het is ook een tijd weggeweest.
Het is vooral bij koud/ nat weer. Maar vorige week had de auto het weer, het vriest al lang niet meer, en weer valt de auto uit, soms zelfs 2 keer. Als de motor warm is dan is er niets aan de hand. Iemand enig idee wat het kan zijn? Brandstoffilter is al tweemaal vervangen dit jaar.
De garage, en dieselspecialist weten het ook niet.
Het lijkt alsof er even geen brandstoftoevoer is, omdat het weer even duurt voordat ie aanslaat. En met ongeveer 750 meter na een prima start, valt de motor uit, ongeacht of je 30, 50 of 80 rijdt.

Iemand ideeën?

Goswin1984

Geplaatst door Goswin1984 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

willy9 (0) PRO, 11 jaar geleden

is het een motor met lijnpomp of een lucas (rotatieve)
gr

Goswin1984 (0), 11 jaar geleden

ik heb er weinig verstand van, waar kan ik checken of het om een lijnpomp gaat of een lucas?
Dank voor reactie!

willy9 (0) PRO, 11 jaar geleden

best dan garage opzoeken bij gebrek aan kennis-
gr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.