Mercedes-Benz C-Klasse: moeizaam schakel van 1 naar 2 W203 220 CDI

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 cdi

Goedemorgen ,
na het lezen van divers topics, kan ik nog steeds geen concrete antwoord krijgen , er waren verschillend meningen.

de auto heb ik bijna een maand geleden gekocht , nu merk ik dat probleem is met schakelen:

van 1 naar 2 gaat moeilijk, ik voel dat de koppeling pakt niet goede ( alleen als de auto rijdt ). Bij stillstaan, kan ik soepel schakklen geen probleem .

ik ben al bij een monteur geweest , hij heeft wat gesmeerd en afgesteld , en zei dat dit niet erg is. Maar ik wel , het is niet rustgevende .

heleveel topics hadden het over schakelmof etc... en een revisie ??/

het bouwjaar is 2002 , km stand 239450 , origineel met NAP .

graag al advies zijn welkom

met vg
nassim

nassimo

Geplaatst door nassimo (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

handyman (0), 11 jaar geleden

ik heb precies hetzelfde probleem en de bak destijds door Mercedes laten reviseren. Het heeft niets geholpen.....Er is ook speciale olie ingedaan waarbij het oliepeil iets is aangepast, maar het blijft prutsen om hem in de 2 te krijgen. Het enige dat helpt is steeds, wanneer je op schakelt te wachten tot het toerental terug valt naar bijna stationair en dan in de 2 te zetten. Ik verdenk ze ervan een bak te hebben ontwikkeld die gewoon niet fatsoenlijk synchroniseert en naar mij toe heeft Mercedes ook blijk gegeven niet geïnteresseerd te zijn voor mij ( en voor dit model ) een oplossing te ontwikkelen. Tja, ik ben ook maar een klant denk ik dan maar....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.