Mercedes-Benz C-Klasse: 270cdi slaat goed aan ,maar begint zwaar te draaien

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 270cdi

Hallo, Ik ben hier nieuw en zal me daarom even voorstellen . Ik ben Tim en heb nu een jaar een w203 270 cdi Avantgarde.
En ik zit met het volgende probleem , als ik de auto start spring hij gewoon goed aan , en dan gaat hij naar een paar seconden heel zwaar draaien als ik een beetje gas geef is het zware draaien weg ,eerst had ik het vermoeden dat het de dynamo kon zijn ivm koud weer ( onder de 7 graden bijverwarming) maar nu het beter weer is doet het probleem zich nog voor . Als de motor warm is draait hij gewoon weer soepel rond , wie heeft eerder iets dergelijks meegemaakt ? Mvg Tim

Timmy1984

Geplaatst door Timmy1984 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 11 jaar geleden

Als je echt vermoedt dat het veroorzaakt wordt door een aangebouwde component, dan is dat makkelijk te controleren door de multiriem te demonteren. Is je klacht dan weg, dan moet je dus alles wat door de riem aangedreven wordt nakijken. Zit de vrijlooppoelie van de dynamo misschien "vast"?

kaleido 1 (1460) PRO, 11 jaar geleden

Zit er een airco op deze zal na een paar tellen aangaan als deze op automatisch staat, het zou kunnen dat het stationair toerental niet bijgeregeld wordt of de pomp draaidt tezwaar.
Als er een airco opzit zet deze dan eens uit voordat je start en kijk wat er gebeurt

paulmichiel (0) PRO, 11 jaar geleden

Is normaal hebben ze allemaal.

Timmy1984 (0), 11 jaar geleden

Allemaal bedankt voor de snelle reacties ! Ik ga idd even de multiriem eraf gooien en dan even proberen , ga er toch mee aan de slag vanaf morgen , moet namelijk met de auto op vakantie en dan wil ik dat hij 100% is als ik de oplossing gevonden heb laat ik het weten .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.